BİR NOKTA: ÇOK BÜYÜK EVLİYAULLAH VELAYET VE ÜVEYSİLİK (1)
Pazartesi, 14 Ağustos 2017 00:00

BİR NOKTA: ÇOK BÜYÜK EVLİYAULLAH VELAYET VE ÜVEYSİLİK (1)

Hocam gönlünüzden ne çıkarsa onu cevaplayın bide o gördüğüm mürşidimin ruhaniyetimi yoksa şeytan mı sizin tavsiye buyurduğunuz o iki kitabı nerden temin edebilirim bir tarikata bağlıyım veya bağlıydım Abdurrahim Reyhan vefatetti şimdi yerine oğlu dikilide yada halifeleri vekilleri sürdürüyor. Bu zatın sağlığında öyle bir hal yaşadım ki nabız dene şeyi midenin olduğu yere getirdi ellerimle cezbeyle öyle bir estagfurullah çektim ki neyse vuslat elbisesi filan hepsi gerçek oldu cenazesinden sonra beyaz elbiseli bir zat hal olarak buyurdu ki bir noktada kaldın ilerde çok büyük evliyaullah olacaksın buyurdu 20 sene oldu yaşım 39 velatin 40 yaşında veya sonrasında bunlar sohbetinde söylüyorlar ne kadar doğru ve neyi tavsiye edersiniz? Bir de "ilim bir noktada idi" sözü ya da "B 'nin altındaki nokta benim" diyor ya Hz. Ali Efendimiz bu halin sözlerle alakası ne kadar var? İkinci sorum ise şudur: bizim En büyük dedemizin başından da (şu) olay geçiyor: 

HACI Mahmud ( OKUMUŞ ) Efendi 

 

   Hacı Mahmud Efendi, 1830’da Bayburt İli Ermene kö­yü’nde doğmuş; yine aynı köyde ölmüştür. Kendisi Oslu Hoca’nın çok sevdiği bir talebesi olup, büyük bir ilim sahibi idi. Mezarı aynı köydeki Türbe içerisinde bulunmaktadır. Türbesinin üst tarafı birçok kere yıkılmış, yeniden yapılmıştır. Oğullarının, torunlarının rüyasına giren Hacı Mahmud Efendi, Onlara: “- ... Bırakın ALLAH’ın Rahmeti üzerime yağsın... Türbemin üzerini kapatmayın...” diye söylüyor. 

   Ermene Köyü’nde bir hekim (doktor) varmış, o günlerde de Hanımlarda bir frengi salgını baş göstermiş... Hastalar bu doktora gitmişler, bu da tabiplik icabı olarak, kadınların mahrem yerlerine bakmak mecburiyetinde kalmış, ancak bu durumu duyan Hacı Mahmud Efendi, oldukça çok içerliyor; Hekimin hakkında oğullarına bir “Fetva” veriyor, diyor ki: “- Bu adamın katli vaciptir... Çünkü el-alemin namahremine utanmadan bakıyor... Bunu vuracaksınız!..”

(devamı yarın..)

(devamı yarın..)