TEŞEKKÜR HK. *** EN ESKİ YAZMA KUR’ÂN-I KERİM
Perşembe, 08 Haziran 2017 00:00

TEŞEKKÜR HK.

Sayın hocam merhabalar,

İnanın yaklaşık 5-6 senedir işe geldiğimde ilk olarak sizin web sayfasını açıyorum günün sorusuna vermiş olduğunuz cevapları okuyor ve müthiş bilgileniyorum. Bunları okumakla yeni açılımları/bakış açılarını vs. öğrenmiş oluyoruz. Yani lafı fazla uzatmak istemiyorum ama web sayfanızdan verdiğiniz bu hizmet müthiş bir şey. o nedenle zaman zaman bu memnuniyetimiz ide bildirme ihtiyacı hasıl oluyor. Ben tekrar bu hizmetlerinizden dolayı çok teşekkür eder, devamını Yüce Allahtan ömür anlamında diler saygılar sunarım. Allah sizin gibilerden razı olsun bu çalışmalarınızın karşılığını versin inşallah. Selamlarımla...

Cevap: Teşekkür ederim İlter Bey, her şey gönlünüzce olsun. Selamlar. S. A.

 


 

EN ESKİ YAZMA KUR’ÂN-I KERİM 

Almanya'nın Tübingen Üniversitesi kütüphanesinde bulunanel yazması Kur'an-ı Kerim sayfalarının şimdiye kadar tahmin edilenden daha eski olduğu bildirildi.

 

tubingenkuran

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, uzmanların Kur'an-ı Kerim sayfalarının 3 numunesini incelediklerini ve bunların yüzde 95,4 ihtimalle M.S 649-675 yıllarında yazıldığı sonucuna vardıkları ifade edildi.

Sayfaların bilimsel metotla incelendiği belirtilen açıklamada, böylelikle Kûfi yazısıyla yazılmış sayfaların Hazreti Muhammed'in vefatından 20 ile 40 yıl sonra yazıldığı kaydedildi. Söz konusu sayfaların daha önce 8. veya 9. yüzyıla ait olduğunun tahmin edildiği belirtildi.

Tübingen Üniversitesi'nden bir sözcü, araştırmanın uluslararası bir proje kapsamında yapıldığını bildirerek, sayfaların kütüphanede bulunan en eski el yazması Kur'an-ı Kerim sayfaları olduğunu tahmin ettiklerini ifade etti.

Üniversite kütüphanesinin 1864 yılında Prusya Konsolosu Johann Gottfried Wetzstein'in koleksiyonunun bir kısmını satın aldığı belirtilen açıklamada, böylelikle Kur'an-ı Kerim sayfalarının kütüphaneye geldiği kaydedildi. AA