Ancak uzman ve sağduyulu kişilerin sözlerine güvenilir *** Yalan ve uydurma

Ancak uzman ve sağduyulu kişilerin sözlerine güvenilir

Sayın Hocam, evvela size selam, sonsuz hürmet ve saygılarımı sunar, ba­şarılarınızın devamını dilerim. Ta-ha Sure’sinin 2 ve 3. ayetlerinde yer alan; “Biz bu Kur’ân’ı sana güçlük çekesin diye indirmedik. Ancak (Allah’tan) korkanlara bir öğüt olarak indirdik” mealindeki buyruk ve müjde doğrultusundaki çabalarınızın mükâfa­tını yüce Allah’ımızın şahsınızda tecelli ettireceği kuşkusuzdur.

Hocam değerli vaktinizi almamak için hemen şu sorumu yöneltiyorum. Elime 13. baskısını yapmış olan “Uydurulan Din ve Kur’ândaki Din” isimli bir kitap geçti. Pek iddialı olan bu kitabı “Kur’ân Araştırmaları Grubu” olarak kendisini tanıtan birileri yazmış.

Sorum şudur: Bu “Kur’ân Araştırmaları Grubu” kimlerden oluşmuştur. Mu­teber kişiler midir? Ayrıca sözünü ettiğim kitap muteber midir?

Sonsuz Saygılarımı sunarım. Turhan TÖRAL

Cevap: Turhan Bey, iltifatınıza ve duanıza teşekkür ederim. Cevap olarak şu kadarını belirteyim ki şimdilerde biraz meal okuyan birileri çıkıp büyük din bilgini gibi fetvalar vermeğe, dini dizayn etmeğe kalkı­şıyor­lar. Doğrusunu isterseniz ben ne bu grubun üyelerini tanırım, ne de niteliklerini bili­rim. Yazdıklarını da bilmiyorum, çünkü okumadım. Bu bakımdan değerlendirme yapacak durumda değilim. Yalnız eline kalem alan din hakkında fetva verirse 14 asırlık kültür akılsızca çöpe atılır. İnsanlar kanıtla konuşmalı ve ancak konuşma yeteneğinde olanlar konuşmalıdır ki "helâk olan kanıtla helâk olsun, yaşayan da kanıtla yaşasın." (Enfal: 42). Selamlar.

 

Yalan ve uydurma

Sayın Hocam, bir TV kanalında konuşmacı "Hz. Peygamber Hira dağına Hz. Ali’yi de gö­türürdü, vahiy geldiğinde Hz. Ali de oradaydı ve Cebrail’i o da gördü" dedi. Yine aynı programda bir diğer konuşmacı da "Miraç’ta Hz. Ali de Peygamberimizin ya­nındaydı, bir yere kadar o da gitti..." şeklinde cümleler kullandılar. Kur’ân ve sahih hadisler çerçevesinde konuyu izah eder misiniz, Allah razı olsun. Selamlar.... Öz­demir Çatalbaş

Cevap: Bunlar tutarsız, saçma uydurmalardır. Yalanın da yalanıdır. Üzerinde durmaya değmez.

 


 

 

   Copyright @ Süleyman Ateş