GEYLANÎ’NİN TEFSİRİNDEN BİR CÜMLE *** ERKEK ÇOCUKLARIN SÜNNETİ
Salı, 28 Şubat 2017 00:00

GEYLANÎ’NİN TEFSİRİNDEN BİR CÜMLE

Hayırlı ramazanlar sevgili hocam, Geylani Tefsiri'ni okuyo­rum Cilt 1 Sayfa 210, Bakara 223’te "kendiniz için hazırlık yapın"ın tefsirinde aynen şöyle yazıyor.

Ey işlerin sırlarını, hikmetlerini, insan neslini devam ettir­mek için gerekli kılınan inzal anındaki zevk, şevk, rahatlama gibi keyifli hadiseler içerisine konmuş olan esrarı keşfe­den­ler"!  Vahşi hayvanlar gibi sadece şehvete ulaşmakla yetin­meyin; bu işin sırlarını da keşfetmeye ve anlamaya ça­lışın. 

Hocam bu konu hakkında daha açıklayıcı bilgi ve malumata nasıl ulaşabilirim? Sevgi, hürmet ve saygılarımla ...

Cevap: Doğrusunu isterseniz ben Geylânî'nin Tefsirinden haberdar değilim. Eğer kasıt Abdülkadir-i Geylânî ise sözün maksadı, insanı ruhaniyyete yöneltme, ibadetlerden zevk almayı öğütlemedir. Güzel bir sözdür. Bunun için size "İslâm Tasavvufu" adlı eserimi okumanızı tavsiye ederim.  

 


 

ERKEK ÇOCUKLARIN SÜNNETİ

Öncelikle saygılarımı sunarım. Benim sorum erkeklerin sün­net edilmesi işlemi Allah’ın bir emri midir? Sünnet derisi gereksiz midir? Bu konuda kafam karışık, bu uygulama ile Allah'ın yaratışını bozmuş olmuyor muyuz? Peygamberimizin uygulaması nasıldır, bugün bu uygulamaya şirk diyen var sünnet, vacip diyenler var. Bu konuda sizin görüşlerinizi rica ediyorum. Şimdiden teşekkürler...

Cevap: Sünnet operasyonu Allah'ın emri değil ama Hz. İbrahim'in sünnetidir. O zamandan bugüne dek İbrahim yolunda olanlar hep sünnet olurlar. Siz isterseniz çocuklarınızı sünnet ettir­mezsiniz. Ama o zaman da o çocuklara Müslüman gözüyle bakmaz­lar. Bu tür soruların cevabını elli kez yazdım.