SAPIKLIK AŞILAYAN ŞEYH TASLAĞININ İDLÂLİ (2)
Perşembe, 02 Mart 2017 00:00

SAPIKLIK AŞILAYAN ŞEYH TASLAĞININ İDLÂLİ (2)

(...dünden devam)

İki yıl süren   feyizli günler bitmiş, yoldan çıkmıştım. Değerli hocam sizden hayâ ederek söylüyorum ama ben Kur’ân meali ile namaz kılmayı da bıraktıktan sonra başladım hayasızlıklar işlemeye özellikle evde yalnız kaldığım zamanlarda şeytan mutlaka beni aldatıyor ve mutlaka evli olduğum halde gidip porno film izleyip kendimi tatmin ediyordum; eşimle de artık boşanma aşamaları baş­lamıştı, nasıl çıkacaktım ben bu buhranlı günlerden acaba? O adamın tesiri de artık geçmeye başlamıştı 2007 yılıydı size bir mesaj çektim Hocam ben tasavvufa meraklı biriyim, tanıdığınız bir Mür­şidi Kâmil var mı diye. Siz de bana Şahin .. amcanın telefonunu verdiniz; ben de onu aradım. Adresini verince 2012 senesinde Kon­ya'ya git­mek nasip oldu. Şahin amca sizi çok seven, çok içli, çok mütevazi, şeyhine çok bağlı, ne zaman telefon açtıysam beni can ku­lağıyla dinleyen hak aşığı bir insan. Allah kendisinden ve sizden razı olsun. Hocam şimdi size sorumu sormak istiyorum:

Ben dediğim gibi 1999 da Kur’ân meali ile tanıştım iki yıl kadar Kur’ân meali ile namaz kıldım. Ama gördüm ki Kur’ân meali ile namaz kılmaya başladığımda hayasızlıklar benden gitti, izlemi­yorum o pislikleri artık ama sizin gibi birkaç hocadan başka kaç kişi buna fetva veriyor ki?

Geçen akşam yatmadan önce dedim istiareye yatayım ya rabbim dedim eğer ben meal ile namaz kılışım yanlış ise beni uy­kumdan korkarak uyandır dedim. İnanın hocam uykumdan korkarak uyandım.  Bir de hocam gözlerimi kapatıp murakabe yaptım. Burada ise yapmadan önce ya rabbim böyle meal ile namaz kılışım doğru ise gönlüme iyi bir hal ver yok yaptığım yanlış ise gönlüme kötü bir şekilde yansısın diye rabbime teveccühte bulunduğumda gönlüme hep iyi şekilde yansıdı.

Değerli hocam bütün bunları sormamın ne­deni o pislikleri izlememek, onun için Kur’ân meali ile namaz kılma­ya devam edeyim artık sizin vereceğiniz fetvadan sonrada kimseye bir şey sormayacağım Allah Sahin Amca ve size sağlıklı uzun ömür­ler versin. Cennette sizi beraber eylesin âmin...

Cevap: Sözünü ettiğin o adam nefsine tapan biridir. Sakın onun yolundan gitme. Yaptığın istiharede korku ile uyanmış olman, senin önceki durumunun yansımasıdır. Zaten rüyaya yatmak şek­linde bir istihare de yoktur. Bakın Hadise göre istihare şöyle yapılır:

İstihare namazı: Yapılacak bir işin sonunun iyi mi, kötü mü olduğunu yahut o işi hemen yapmanın mı, yoksa ertelemenin mi daha iyi sonuç vereceğini anlamak için kılınan namaza "İstihare namazı" denir: iki rek’at namaz kılıp Allah'a dua ederek işin sonunu kalbine ilham etmesini istemek sünnettir.

(devamı yarın..)