KÜFÜRDE DEVAM EDENİN İNKÂR ISRARI (2)
Pazar, 12 Şubat 2017 00:00

KÜFÜRDE DEVAM EDENİN İNKÂR ISRARI (2)

(...dünden devam)

Ama siz bataklıkta devam etmek istiyorsanız, hodri meydan. Buyurun devam edin.Bu dünyanın ardından gelecek bir âlem var, ruhlar âlemi, âhiret âlemi. Herkes bu dünyadaki eylemlerinin sonucunu orada görür. Siz de herkes gibi düşüncelerinizin ve eylemlerinizin, inkârınızın sonucunu orada göreceksiniz. Siz: “Ben nasıl Allah’ın bana verdiği akla karşı düşünebilirim? Ben nasıl Cebrail isimli bir meleğin Hz. Muhammed'e vahiy getirdiğini kabul edebilirim?” diyorsunuz? Demek Kur’ân’ın vahiy olduğuna inanan milyarca Müslüman hep akılsız, sadece siz akıllısınız öyle mi? Sizin gibi aklını beğenen inkârcılara Kur’ân şöyle diyor: Allah'tan bir yol gösterici olmadan, yalnız kendi keyfine uyandan daha sapık kim olabi­lir? Muhakkak ki Allah, zâlim kavmi doğru yola ilet­mez.” (Kasas: 50) Egosunu putlaştıranlara da şöyle buyuruyor: Keyfini tanrı edinen ve Allah'ın bilerek saptırdığı, kulağını ve kal­bini mühürlediği, gözünün üstüne de perde çektiği kimseyi gördün mü? Şimdi ona Allah'tan sonra kim doğru yolu gösterecek? Düşünmüyor musu­nuz?” (Casiye: 23)

 

Şunu da bilin ki sizin bu savlarınız yeni değildir. Kur’ân bu konuda şöyle buyurur:   

Biz onların, ‘Ona bir insan öğretiyor!’ dediklerini biliyoruz. Hak'tan saparak kendisine yöneldikleri adamın dili a'cemî (yabancıdır, açık değildir), bu ise apaçık Arapça bir dildir. Allâh'ın âyetlerine inan­mayanları Allâh doğru yola iletmez, onlar için acı bir azap vardır. Yalanı ancak Allâh'ın âyetlerine inanmayanlar uydurur; yalancılar, işte onlar­dır.” (Nahl: 103-105)

Nahl: 102’nci âyette Kur'ân'ı Rûhu'l-Kudüs'ün indirdiği belirtil­mekte­dir. Rûhu'l-Kudüs, temiz, kutsal ruh demektir. Bu kelime, melek Cebrâil olarak tefsîr edilir (Câmi'u'l-beyân: 14/177). "De ki: Allah'ın izniy­le Kur'ân'ı, kendinden öncekini doğrulayıcı ve inananlara yol gös­terici ve müjdeci olarak senin kalbine indirdiği için kim Cebrâîl'e düşman olursa, kim Allah'a, meleklerine, Cebrâîl'e ve Mîkâîl'e düşman olursa bilsin ki Allah da inkâr edenlerin düşmanıdır" (Bakara: 97-98) âyetlerinde Kur'ân'ı Cebrail'in indirdiği açıklanmıştır. Demek ki Rûhu'l-Kudüs Cebrâ­îl'dir. Şuarâ Sûresinin 193’ncü âyetinde ise Kur'ân'ı indiren melek, "er-Rûhu'l-emîn" olarak nitelendirilmiştir. Bunların hepsi, Kur'â­n'ın, temiz, güvenilir bir ruh tarafından indirildiğini belirtir. Bu, Kur'ân'ın, şeytân'ın, yani bir cinnin telkini olduğunu söyleyenlere cevaptır. Kur'ân, bir cin-şeytan tarafından değil, temiz, güvenilir bir ruh tarafından indirilmiştir. Şeytan, Allah'a inanan, O'na dayananları, etkisi altına alamaz.

(devamı yarın..)