DİN DÜŞÜNCE İLE DEĞİL, VAHİY İLE BELİRLENİR
Pazar, 05 Şubat 2017 00:00

DİN DÜŞÜNCE İLE DEĞİL, VAHİY İLE BELİRLENİR

Merhaba Hocam, Evrenin, Allahu Tealanın neyi nasıl yaptığına ilişkin bir örnek teşkil ettiğini düşünüyorum. Buradan hareketle, kıyamet sonrası yaşamın yine Allah'ın belirlediği bilimsel kurallara dayalı, farklı formda bir yaşam tarzı olması gerekmez mi? 

Soru 1: Bu durumda cennet ve cehennem olarak bize bildirilen yaşam ortamları, canlı hayatın nasıl sürdürüleceğini gösteren mecazi an­latım olabilir mi? Çünkü yakıtı insanlar ve taşlar olan cehennem ate­şinde yaşamın ilelebet devamı nasıl olacak?

Soru 2: Günümüzde Dünyada 6 milyar insan var. Bunun dörtte biri Müslüman. Her devir bu oran böyle olduğu varsayılırsa, Müslüman olmayanların gideceği yer cehennem olduğuna göre, insanların büyük bir bölümü cehennemde yaşayacak anlamı mı çıkıyor?

Soru 3: Bildiğiniz gibi Dünyamızda, bir yanda bu nasıl bir yaratık diye şaşırdığımız insan görünümlü Müslüman geçinen bir kısım vahşiler, diğer yanda merhamet ve vicdan sahibi, yardımsever, saygılı Müslüman olmayan insanlar var. Birinci kategorideki insanların da sonunda cennete gireceği, ancak ikinci kategorideki insanların hiçbir zaman cennet yüzü görmeyeceği doğru mu? Saygılarımla, ...

Cevap: Siz kıyametin esrarını çözdüğünüze göre biz ne diyelim? Ama herhalde siz peygamber değilsiniz. Sizin düşüncenize ancak siz inanırsınız. Düşünce ile iman olmaz, böyle şeyler ancak vahiy ile belli olur. Kendi düşüncelerinizi bana yazmanıza hiç gerek yok. Çünkü biz din hakkında Kur'ân'a ve sağlam hadise dayalı cevaplar veririz. Kendi kendi­mize felsefe üretmiyoruz.

İkinci ve üçüncü sorularınızın yanıtları pek çok kez yazılmıştır. Onları yinelemeğe gerek yok.