GECE NAMAZININ VAKTİ NE ZAMAN? ‏
Pazar, 18 Aralık 2016 00:00

GECE NAMAZININ VAKTİ NE ZAMAN?

Hocam Selamünaleyküm sıhhat ve afiyettesinizdir inşallah sağlığınıza duacıyız. Bir cevabınızda namaz vakitlerini aşağıdaki şekilde belirtmiştiniz.

"Kur'ân'da belirtilen namaz vakitleri üçtür: Sabah, akşam ve gece ortası (taheccüd) vakitleri" Sormak istediğim soru şu: Bu namaz vakitlerinden özellikle gece ortası namazını tam olarak hangi saat aralığında eda etmek lazım? Sabah namazını güneş doğmadan önce, akşam namazını güneş battıktan sonra kılarız. Peki, gece ortası namazını hangi saatte kılmalıyız? Bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim hocam. İnşallah bundan sonra sizin belirttiğiniz şekilde amel edeceğim. Çünkü ben bugüne kadar en son yatsı namazını takvimdeki saatinde kılıyor ve ondan sonra başka namaz kılmıyorum. Acaba gece ortasında yani gece 12 den sonra ve tan yerinin ağarmasından önceki bir saatte kalkıp da namaz kılmam gerekiyor mu mesela sabah 2-3 gibi. Bir de bu gece namazını en az iki rekat mı kılmalıyım yoksa kaç rekat olmalı hocam? Allaha emanet olunuz. Saygılarımla...

Cevap: Saat 12’den 5,5’a daha genel ifade ile gece yarısı ile tan yeri ağarması aralığında kılacağınız namaz gece namazıdır. En makbulü gecenin tam ortasında, yani 2-4 arasında kılmaktır. Bu vakit seher vaktidir. Bu vakitte kılınacak namaza melekler tanık olur. Melekler dahi bu vakitteki namazda bulunurlar. İsra Suresini 78-79. Âyetlerinin tefsirini okuyunuz.