YENİ BATINÎLİK Mİ? (2)
Cuma, 16 Aralık 2016 00:00

YENİ BATINÎLİK Mİ? (2)

(...dünden devam)

Hocam cevabınız için teşekkür etmek istedim. Tecdidi iman ya da tecdidi nikâh gerekli mi bu durumda benim için size göre?

Hocam haşa asla onlar doğrudur, demedim dememde. Sadece bid’at ehli de olsa bazı âlimler var diye içimden vesvese geçti açıkçası. Onlar hakkında sadece bilmiyorum dedim hocam. Artık onların cahilleri hariç küfürdedirler diyorum bu uygulama çok günahsa lütfen uyarın hocam. Eskiden içimden sadece vesvese geçmiş bile olsa tevbe ettim ve kelimei şehadet getirdim. Eskiden küfre düşmediğimden eminimim, çünkü cahildim ve sadece vesvese geçti içimden, yani kabul etsem zaten ha bire araştırmazdım gibi geliyor bana. Hocam başıma gelen olayla ilgili yanlış mı düşünüyorum tecdidi iman ya da tecdidi nikâh gerekli mi bu durumda benim için size göre?

Cevap: Ne tecdidi iman ne de tecdidi nikâh gerekir. Tecdidi iman, inancı tazelemek demektir. Siz yanlış inançtan dönüp gerçeği kabul ettikten sonra zaten imanınızı tazelemişsiniz. Daha neyi tazeleyeceksiniz? Tecdidi nikâh diye bir şey yoktur. Siz karınızı boşamadınız ki yeniden nikâh kıyasınız. Bu tür şeyler safsatadır. Namazınızı kılın, zekâtınızı verin, İslam’a göre yaşamaya çalışın. İşte hepsi bu kadar.

***