KEDİ SEVMEKLE GÜNAH MI İŞLİYORUM?
Salı, 13 Aralık 2016 00:00

KEDİ SEVMEKLE GÜNAH MI İŞLİYORUM?

Merhaba, Hocam 23 yaşındayım ve size sormak istediğim 2 sorum olacaktı;

Yaklaşık 3 yıl önce aynı yaşlarımda bir bayan arkadaşla çok yakın bir arkadaşlık sürdürdüm ve bazı fikir ayrılıklarından dolayı yollarımız ayrıldı. Ona karşı hissettiklerimi kedilere yönelttim ve kedileri seviyorum. Neredeyse bana ait hayat alanlarında kedilere bir yer buluyor onların resimleri veya onlarla ilgili görsellerle meşgul oluyorum. Çevremdekilerden kedilere olan düşkünlüğüm konusunda tepki alıyorum. Ben günah mı işliyorum?

Sarı saçlı ve mavi gözlü biriyim. Çok ağır olmamakla birlikte son zamanlarda gözümle ilgili 2 kaza geçirdim. Farklı şekilde yorumlayan karşı cinslerin buna etkisi olabilir mi?

Sorularıma cevap bulabilmek ümidiyle. Teşekkürler...

Cevap: Kedileri sevmek günah değil, tersine sevaptır. Hayvanlara acımak, onları korumak sevaptır. Ama her şeyin bir ölçüsü vardır. Bazen hayvan severliğin cinsel sapıklığa dönüştüğünü de duyarız. Böyle bir saplantı olmadıktan sonra Hayvan severlik güzel bir şeydir. Peygamberimiz de kedileri severdi.

Gözünüzden kaza geçirmiş olmanızın göz değmesiyle yani nazarla ilgisi olup olmadığını bilemem. Nazar vardır ama öyle her olumsuz şeyi nazara yormak bir kuruntudan ve uğursuzluk düşüncesinden kaynaklanan bir olgudur. Kimse hakkında kötü zan beslemek doğru değildir, hatta günahtır. Allah'a sığın, O'nun izni ve müsaadesi olmadan hiçbir şeyin olmayacağına inan, rahat edersin. Allah sağlık versin.