AHİRETTE CİNSİYET DEĞİŞİR Mİ? (2)
Perşembe, 08 Aralık 2016 00:00

AHİRETTE CİNSİYET DEĞİŞİR Mİ? (2)

(...dünden devam)

“O gün dostlar birbirine düşmandır. Yalnız korunanlar hariç. (Onlara): ‘Ey kullarım, bugün size korku yoktur ve siz üzülmeyeceksiniz!’ (denilecektir). Âyetlerimize inanan ve bize teslim olan o kullara böyle denilecektir: ‘Haydi cennete girin, siz ve eşleriniz ağırlanıp sevindirileceksiniz!’ Onların önünde altın tepsiler ve kadehler dolaştırılır. Orada canların çektiği, gözlerin hoşlandığı herşey var! Ve siz orada ebedi kalacaksınız. İşte yaptıklarınıza karşılık size miras verilen cennet budur!” (Zuhruf: 63/67-73)

“O gün cennet halkı, bir iş içinde eğlenirler. Kendileri ve eşleri, gölgelerde koltuklara yaslanmışlardır...” (Yâsîn: 41/55-56)

“İnanıp yararlı işler yapanlara, alt­larından ırmaklar akan cen­netlerin kendi­lerine âi­dolduğunu müjdele! Onlardaki herhangi bir meyveden rızıklandırıl­dıkça: ‘Bu, daha önce de rızıklandığımız şeydir, (dünyâda iken de bu rızıktan yemiştik)’ derler. (Cennetteki bu rızık), onlara, o(dedikleri)ne benzer ve­rilmiştir. Onlar için orada tertemiz eşler de vardır ve onlar orada ebedî kalacaklardır.” (Bakara: 25).

“Korunanlar için Rableri katında altlarından ırmaklar akan, içinde sü­rekli kala­cakları cennetler, tertemiz zevcler (eşler) ve Allah’ın rızâsı vardır.” (Al-i İmran:15) ve benzeri birçok âyetten burada imanlı ve salih erkeklerin, orada da yine erkek, saliha kadınların da yine kadın olacakları anlaşılmaktadır.

Erkekler erke, kadınlar da kadın yapılırlar. Ama her türlü ihtiyarlık izlerinden, kırışıklıklarından arınıdırılarak terüz taze bir halde yaratılacaklardır. Bunu Vakıa Suresinden açıkça anlıyoruz:

“35- Biz (oradaki) kadınları da yeniden bir güzel inşâ' etmişiz, 36- Onları bâkireler yapmışızdır. 37- Hep yaşıt sevgililer; 38- Sağın adamları için. 39- (Bu sağcıların) Bir bölümü öncekilerdendir, 40- Bir bölümü de sonrakilerdendir.” (Vâkıa: 35-40)

“Biz onları yeniden bir güzel inşâ ettik” âyetinde bağlamdan zamirin, kadınlara gittiği anlaşılmaktadır. Çünkü daha sonra anlatılan nitelikler, cennet hurilerinin vasıflarıdır. Şimdi âyette "Biz onları yeniden bir güzel yaratmışızdır" buyuruluyor. Bu ifadeden cennet hurilerinin, aslında dünyâ kadınları olduğu, bunlar rûhâniyyet âleminde yeniden yaratılınca öyle güzel vasıflar kazandıkları düşüncesi doğmaktadır. Nitekim oradaki mü'minler de yeniden yaratılmış insanlardır. Daha doğrusu kadınlar da, erkekler de dünyâdan ruhâniyyet âlemine geçmiş canlardır. Rûhâniyyet âlemine geçince maddeye ârız olan buruşukluklardan, çirkinliklerden arınmış, hepsi taze, genç delikanlılar ve kızlar olmuşlardır. Cennette ihtiyar yoktur. Cennetliklerin hepsi gençtir. Maddeler dünyâsından alınarak gençleştirilen erkeklere, yine gençleştirilmiş kadınlar verilir. Tâ ki iki cins her bakımdan denk olsun ve denklik ile lezzet ve güzel sohbet bulsunlar.

 

(devamı yarın..)