EVLENMEK İÇİN BİR FİKİR LÜTFEN
Salı, 20 Eylül 2016 00:00

EVLENMEK İÇİN BİR FİKİR LÜTFEN

Selamun aleyküm. Hocam ben 35 yaşındayım ama evlenemedim. Evlenmekten korktuğum için ve görüştüğüm bayanlardan hemen soğuduğum için evlenemiyorum. Evlilikte beğenmek önemli midir ve evlenebilmek ve evliliği yürütebilmem için okuyabileceğim bir dua var mıdır? Sağolun...

 

Cevap: Kardeşim, Allah'a tevekkül et, görüştüğün kızlardan ilk anda beğendiğin kızla evlen. Sonradan soğukluk hissetsen de onu bırakma, onunla evlen. O soğukluğu içine atan şeytandır. Şeytanı dinleme. Nikâhta keramet vardır. Evlenirsen mutlu olursun inşaallah. Dua meselesine gelince ben o konuda özel bir dua bilmiyorum. Ama Murad için dualar vardır. Size Dua Mecmuası adlı eserimden murad için okunacak duaları yazıyorum. Gönülden bu duaları okursanız inşaallah murada edersiniz: 

1-Hacet du­âsı:

Bir dileği olan kimse, iki rekât namaz kılıp şu duâyı okursa Allah’ın muradını vereceği umulur:

"لاَ إلٰهَلا إلَهَ إلاَّ اللهُ الْحَلِيمُ الْكَرِيم . سُبْحَانَ اللهِ رَبِّ الْعَرْشِ الْعَظِيم . الْحَمْدُ لله رَبِّ الْعَالَمِينَ أَسْأَلُكَ مُوجِبَاتِ رَحْمَتِكَ وَعَزَائِمَ مَغْفِرَتِكَ وَالْغَنِيمَةَ مِنْ كُلِّ بِرٍّ وَالسَّلامَةَ مِنْ كُلِّ اثْمٍ لا تَدَعْ لَنَا ذَنْبًا إلاَّ غَفَرْتَه وَلا هَمًّا إلاَّ فَرَّجْتَه وَلاَ دَيْنًا إلاَّ قَضَيْتَه ولا حَاجَةً هِىَ لَكَ رِضًا إلاَّ قَضَيْتَهَا يَا أرْحَمَ الرَّاحِمِينLâilâhe illâl­lahu'l-halîmu'l-kerîm. Subhânellahi rabbi'l-arşi'l­-azîm. El­hamdu lillâhi rabbi'l-âlemin. Es'elukemûcibâ­ti rahmetike ve azâime mağfiratike ve'l-ğanimetemin­kulli birrin ve's-se­lâmete min-kulli ismin. Lâteda' lenâ zen­ben illâ ğaferteh velâ hemmen illâ ferracteh velâ hâceten hiye leke rıdan illâ kadaytehâ yâ erhamer-râhimîn."(Halîm ve Kerîm olan Allah'tan başka hiç bir ilâh yoktur. Hamd, Âlemlerin Rabbi'ne mahsustur. Allâhım! Senden rahmetinin işlerini, mağfiretinin hasletlerini ve her iyiliğin ihsânını isterim. Her günahtan da selâmeti isterim. Bağışlanmamış bir günah ve giderilmemiş bir kederi bende bırakma. Sen, kendisinde rızân olan bir işi yerine getirilmemiş bırakmazsın ey merhamet edenlerin en merhametlisi)!" ( Tirmizî, Salât, bâb: 248; İbn Mâce, İkāme, 189)

2-Murâd için okunacak diğer bir duâ:

Bin kere Fâtiha okuyup her yüz başında şu duâ okunursa Allah, kulun meşrû dileğini yerine getirir.

Her yüz Fâtiha başında okunacak duâ şudur:

"اَللّٰهُمَّ إنِّى أَسْأَلُكَ فَتْحًا مُبِينًا وَنَصْرًا عَزِيزًا وَصَفْحًا جَمِيلاًبِحُرْمَةِ فَاتِحَةٍ فُتُوحَةٍ مَفْتُوحَةٍ مِنْ عِلْمِ أُمُّ الْكِتَابِ اللَّدُنِّيَّةِ الاطِّلاعِيَّةِ عَلٰى أُصُولِهَا فِى الْغَيْبِ. اَلله لَطِيفٌ بِعِبَادِهِ يَرْزُقُ مَنْ يَشَاءُ وَهُوَالْقَوِىُّ الْعَزِيزُ.Allâhumme innî es’eluke fethan mubînen ve nasran azîzen ve safhan cemîlen bi-hur­meti fâtihatin futûhatin meftûhatin min ilmi ummi’l­-Ki­tâ­bi'l-ledunniyyeti'l-ıttılâ’iyyeti alâ usû­lihâ fî’l-ğayb. Allâ­hu latîfun bi’ibâdihî yerzuku men yeşâ'u ve huve’l-ka­viy­yu’l-azîz(Allahım, katındaki gayb bilgisini içe­ren Ana Kitab yüzü hürmetine, senden apaçık bir fetih, güçlü bir zafer ve güzel bir hoşgörü ve af diliyorum.Allah kullarına lütufkârdır, dilediğini rızıklandırır. O güçlüdür, gāliptir".)

Bin Fatiha tamamlandıktan sonra şu duâ okunur:

"اَللّٰهُمَّ يَا سَامِعَ اْلأَصْوَاتِ يَا مُجِيبَ الدَّعَوَاتِ يَا عَالِمَ السِّرِّ وَالْخَفِيَّاتِ بِحَقِّ سُورَةِ الْفَاتِحَةِ وَالْبَقَرَةِ وَاْلأَنْعَامِ وَبِحَقِّ كٰهٰيٰعص وَبِحَقِّ سُورَةِ الْفَاتِحَةِ اِقْضِ حَاجَتِى فِى هٰذِهِ السَّاعَةِ بِرَحْمَتِكَ يَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِينَAllâhumme yâ sâmia’l-asvâti yâ mucî­be’d-dea­vâti yâ âlime’s-sırri ve’l-ha­fiyyâti bihakkı sûrati’l-fâ­tihati ve’l-bakarati ve’l-en­’âmi ve bihakkı Kâf hâ yâ ayn sâd ve bihakkı sûrati’l-fâtihati ikdı hâcetî fî hâzi­hî’s-sâ’ati birahmetike yâ erhame’r-râ­himîn(Ey sesleri işiten, ey duâları kabul eden, ey gizleri ve gizlerin de gizlisini bilen Rabbim, Fâtiha, Bakara ve En'âm sureleri hürmetine, Kâf hâ yâ ayn sâd hürmetine, Fâtiha Suresi hürmetine şu anda muradımı ver, ey merhametlilerin merha­metlisi Rabbim, ne olur bana acı, dileğimi kabul buyur)!"