EŞCİNSELLİK SORUNU (1)
Cuma, 15 Temmuz 2016 00:00

EŞCİNSELLİK SORUNU (1)

Selamünaleyküm hocam. Ben sosyoloji öğrencisiyim. Geçen gün sınıfta eşcinsellik konusu açıldı ve ben de hocaya dedim ki eşcinsellik çok tehlikeli bir iştir. Toplum için adeta bir virüstür. Sınıfta bana çok tepki gösterenler oldu. Bir kız kalkıp dedi ki senin gibi zihniyetler yüzünden eşcinseller öldürülüyor. Sonra hoca konuyu kapatın dedi, şimdi tartışmicaz. Kızın yanlış düşündüğünü biliyorum ama yine de kendimi kötü hissettim. Belki de bu güçsüzlüğümdendir. Eşcinsellik şeytanın aldatmacasından başka bir şey değildir. Toplumu yıkıntıya götürür. Hocam görüşlerinizi yazarsanız sevinirim tşk. ederim...

Cevap: Cinsellik duygusu karşıt cinslerin birbirine yaklaşmalarıyla neslin devamını sağlamaktır. Aynı cinslerin yani erkek erkeğe kadın kadına yaklaşımlardan üreme olmaz. Bu hareket yaratılış amacına aykırıdır. Ayrıca utanmazlığa, toplum ahlakının bozulmasına yol açtığı gibi temel amacı üreme ve karşılıklı huzur bulma olan aile yuvasının kurulmasını da engeller. Normal evlilikler ömür boyu sürer. Ama genç yaşlarında eşcinsel tutkunları, elli altmış yaşlarına geldikleri zaman acaba bir arada yaşayabilirler mi, birbirlerine yaklaşabilirler mi ve bur arada yaşamaktan huzur duyabilirler mi? Bu tür yaklaşımlar sapıklıktır ve bu işe tutkun olan Lut kavmi yaptıkları çirkin işten ötürü helâk edilmişlerdir. Kur'ân bunu kesinlikle yasaklamıştır. İslâm âlimlerinden kimine göre bu eylemi yapanlar öldürülür. Kimine göre üstüne duvar yıkılarak öldürülür. Kimine göre de böyle kişilere toplum önünde işkence edilir. Bu konuda Nisa Suresinin 16-17. âyetlerinin meal ve açıklamasını aşağıya kaydediyorum:

"15- Kadınlarınızdan fuhuş yapanlara karşı içinizden dört şâhid getirin; eğer onlar şâhidlik ederlerse, o kadınları ölüm alıncaya, ya da Allâh onların yararına bir yol gösterinceye kadar evlerde tutun (dışarı çıkarmayın). 16- İçinizden iki kişi, fuhuş yaparsa, onlara eziyet edin; eğer tevbe eder, uslanırlarsa artık onlardan vazgeçin. Çünkü Allâh, tevbeleri çok kabul edendir, çok esirgeyendir. " (Nisa: 15-16)

Tefsîr:

Fâhişe: pek çirkin, aşırı derecede edepsizlik demektir. Burada zinâ anlamınadır.

15’nci âyette fuhuş yapan ve suçları dört şahit tarafından da görülmüş bulunan yani eşcinsel kadınların evlerde hapsedilmeleri, ölünceye yahut Allah kendilerine bir yol gösterinceye kadar evlerde tutulup dışarı çıkarılmamaları emrediliyor.

Âyetin, "fuhuş yapan kadınları evlerde tutunuz" ifâdesinden, onların fuhuş yapmalarına engel olmak için evlerde tutulma cezasının verildiği anlaşılır. Ayrıca âyetten namuslu kadınların, gerektiğinde dışarı çıkıp işlerini görebilecekleri de anlaşılır.

(devamı yarın..)