ÖRTÜNMEK *** ÂYET YAZILI KOLYE İLE TUVALETE GİRİLİR Mİ?
Pazartesi, 04 Temmuz 2016 00:00

ÖRTÜNMEK

Hocam merhaba başörtüsü farz mıdır? Teşekkür ederim...

Cevap:  Kur'ân bir şeyin yapılmasını emrediyorsa o şey farzdır. Kur'ân inanmış kadınların başörtülerini yaka yırtmaçlarının üstüne koymalarını emrediyor. İşte Nur Suresinin 31'nci âyeti: nanan kadınlara da söyle: "Bazı bakışlarını kıssınlar, ırzlarını korusunlar. Süslerini göstermesinler. Ancak kendiliğinden görünen­ler hariç (Bunların görünmesinde bir günâh yok­tur. Bir tefsîre göre süsten maksat, süs yerleridir. Buna göre kendiliğinden görünecek süs yerleri, örtünme hükmü dışında tutulmuştur. Bir şeyi alıp verirken, hattâ örtüsünü örterken dahi ellerin görünmesi zarurîdir. El, yüz ve ayaklar örtünme­den mu‘âf tutulmuştur.). Başörtülerini (göğüs) yırtmaçlarının üstüne koysunlar. Süslerini kimseye göstermesin­ler. Yalnız kocalarına yahut babalarına yahut kocalarının babalarına yahut oğullarına yahut koca­larının oğullarına yahut kardeşlerine yahut kardeşle­rinin oğullarına yahut kız kardeşlerinin oğullarına yahut kadınlarına yahut ellerinin altında bulunan(köle)lerine yahut kadına ihtiyacı bulunmayan er­kek tâbi'lerine (Yani hizmetçilere, yardıma muhtaç ihti­yarlara, bunaklara ve dilencilere.), yahut henüz kadınların mah­rem yerlerini anla­mayan çocuklara gösterebi­lir. Gizledikleri süslerin bilinmesi için ayak­larını vurmasınlar. Ey mü'­minler, topluca Allah'a tevbe edin ki felâha eresiniz.”

 


 

ÂYET YAZILI KOLYE İLE TUVALETE GİRİLİR Mİ?

Sayın değerli hocam,

Size sorum şu; Âyetel-kursî yazılı altın kolyeyi takmam, taşımam acaba sakıncalımı (tuvalete) gidilir mi? Bilgilendirirseniz çok memnun olurum...

Cevap: Âyetelkürsiyi taşımakta sakınca yoktur. Kafanda, ezberinde Fatiha var, Âyetelkürsi var, belki Kur'âr'dan başka sureler veya ayetler var. Bunları beyninde taşıyorsun, tuvalete de gidiyorsun. Günah mı? Hayır. Önemli olan Kur'ân'a saygıdır. Kur'ân'a saygı da kâğıdına, mürekkebine saygıyla değil, emirlerini tutmak, yasaklarından kaçmakla olur. Yoksa Âyetelkürsiyi yazıp muska gibi taşımakla değil. Âyetelkürsiyi kâğıda yazıp taşıma yerine beynine yaz da gereğini yap.