HZ. NUH'UN OĞLU *** KAYNAĞINIZ NEDİR
Çarşamba, 04 Mayıs 2016 00:00

HZ. NUH'UN OĞLU

Selamun aleykum Süleyman Ateş hocam. Allah Teâla Hud suresi 46 ayetinde Hz. Nuh'un oğlu hakkında "O, senin ailenden değildir" buyurmaktadır. Bir başka ayette, Tahrim suresi 10 ayetinde ise Hz. Nuh ve Hz. Lut'un zevceleri hakkında "ikisi de ihanet etti" buyurmaktadır. Bu iki ayeti bir biri ile bağladığımızda Hz. Nuh ve Hz. Lut'un zevcelerinin zina ettikleri ve Hud suresinde söz konusu edilen Hz. Nuh'un oğlunun da zina çocuğu olduğu anlaşılmaktadır. Bu konuda sizin görüşünüz nedir?

Cevap: Son derece saygısız ve cahilce bir yorum. "O senin ailenden değildir" âyetiyle kastedilen, Nuh'un o oğlunun, sadece bel oğlu olduğu, ama Nuh'un yolunda gitmediği ve inanmadığı için Nuh âilesinden sayılmadığı, yani o gencin sadece bel oğlu olduğu olup yol oğlu olmadığı anlatılmaktadır. Allah'ın va'di uyarınca kurtarılacağı söz verilen Nuh ailesinden olması için Nuh'un yoluna uymak gerekir. Âyette manevi değerin şerefli bir aileye bağlılıkla değil, ruhsal samimiyetle, Hakka bağlılıkla olacağı anlatılmaktadır. Nuh ve Lut'un kadınları peygamber hanımı oldukları halde inanmamışlardı. İnanmadıktan sonra peygamber karısı veya oğlu olsa da manevi bir değere sahibolunamayacağı vurgulanmaktadır.  Kur'ân, şerefin ve ruhsal değerin soyla sopla değil, Allah'a samimiyetle bağlı olmakla kazanılacağını vurgular. Siz nereden âyette Nuh'un karısının zina ettiğini, o oğlunun da gayri meşru olduğunu çıkarıyorsunuz? Hiçbir peygamber karısı zina etmemiştir. Allah'tan korkmak gerekir. Siz bunları yazarken hiç manevi sorumluluktan korkmuyor musunuz? Namuslu kadınları zina ile suçlayanlara Kur'ân seksen sopa vurulmasını emreder.

 


 

KAYNAĞINIZ NEDİR

Peygamberin  mescidinde köpeklerin dolaşması ile ilgili kaynağınız nedir hadis varsa nerede geçtiğini belirtir misiniz?

Cevap: Benim kaynağım Hadis ve fıkıh kitapları. İsim versem siz bunları okuyup anlayacak Arapçaya sahip misiniz ki benden kaynak soruyorsunuz? Eğer anlayabilirseniz Buharî, Müslim ve Sünen Kitaplarına bakınız. İşte kaynağım bunlardır