ZİHİNSEL ÖZÜRLÜLER CENNETE GİTMEZ Mİ? *** GILMAN NEDİR?
Cuma, 22 Nisan 2016 00:00

ZİHİNSEL ÖZÜRLÜLER CENNETE GİTMEZ Mİ?*

Sayın Hocam, zihinsel özürlü bir kardeşim var. Birkaç yerde okudum, bunlar âhirette hayvanlarla aynı kategoride değer­lendirilirlermiş ve cennete de, cehenneme de gitmez, arada kalırlarmış. Bu doğru olabilir mi? Onların ne suçu var? ...

Cevap: O okuduğunuz şeyler saçmalıktır. Zihinsel veya bedensel özürlüler, burada çektikleri hastalık karşılığında âhirette daha çok ödüllendirirler. Ayrıca zihinsel özürlüler dinin hükümleriyle yükümlü olmadıkları için sorumlu değillerdir. Dünyada çekilen her sıkıntı ve üzüntünün manevi bir mükâfatı olur. Bize deli gibi görünen nice veliler vardır. Her kitabın yazdıklarını doğru kabul etmeyin. Temel bilgi Kur'ân'dadır. Kur'ân'da böyle akıl mantık dışı şeyler yoktur. İnsan olarak dünyaya getirilen hayvanlık derecesine indirilmez.


 

GILMAN NEDİR?*

Sayın Hocam; cennette mü'min erkeklere 85.000 cariye sunulacağı doğru mudur?.. Bir de "Gılman " denilen genç erkeklerden bahsedilmekte.. Eşimin cennette onlarla birlikte olmalarını düşünmek beni üzer.. Gılman nedir?.. Kimin saadeti için cennette bulunmaktadırlar?.. Saygılarımla..

Cevap: Âhiret âlemi insanların hayallerine göre olmaz. Orada insanın iradesi kendi elinde değildir. Allah'ın çizdiği yolda gidersin, orada kıskançlık da yoktur.

Bir erkeğe 85.000 huri verileceği palavrası ise Kur'ân'a uymaz. Cennet seks yeri değildir. Seks hayvansal duyguları ağır basan basit insanların işidir. Ârifler seks cennetinden değil, irfan cennetinden hoşlanırlar. Kur'ân'da bir erkeğe pek çok huri verileceğinden söz edilmez.

Ğilman ise aslında ihtiyar erkeklerin âhiretteki durumlarıdır. Yüzleri buruşmuş derileri sarkmış kadınlar o âlemde yeniden yaratılınca dilber huriler haline gelirken; ihtiyar erkekler de ğilman denilen delikanlılar haline gelirler. Cennette ihtiyarlık yoktur. Yani sevdiğiniz hanımınız veya hanımlarınız orada birer huri, siz de onlar için birer ğilman olursunuz. Öyle hayali kıskançlıklara girmenin âlemi yoktur.

 

*yazı arşivden alınmıştır