SAKAL BIRAKMAK SÜNNET, KESMEK HARAM MI? *** KUR’ÂN MEALİNİZE İHTİYACIM VAR
Salı, 29 Mart 2016 00:00

SAKAL BIRAKMAK SÜNNET, KESMEK HARAM MI?*

Cevap: Sünnet olan şeyi yapmakta sevap var ama yapmamakta günah yoktur. Nasıl oluyor da aslında Peygamberin de sünneti olmayan, eski gelenekten kalma bir adet olan sakalı kesmek haram oluyor? Haram olan şey, Kur'ân'da yasaklanan şeyi yapmaktır. İçki içmek haramdır. Çün­kü Kur'ân'da yasaktır. Bu yasağı çiğnemek haramdır. Kur'ân'ın nere­sinde sakal bırakın, diye bir emir var ki bu emri çiğnemek haram olsun?

Din sakalla bıyıkla değil, gönül ile olur. Din ahlaktır, sakal değil. Marks'ın da sakalı vardı, Ebucehil'in de. Lütfen böyle bağnazlıkları dine mal etmeyelim. Evvela dört mezhebe göre sakal kesmek haram değildir. Sünneti yapmamak haram olmaz. Ayrıca mezhep önemli değil, biz mezhep Müslüman’ı değil, Kur'ân Müslüman’ıyız. Mezhep insanların yorumudur. Biz insanların yorumuna uymak zorunda değiliz Kur'ân'a ve Peygamberimizin sağlamlığı kesin, Kur'ân'a uygun emirlerine uyarız.

 


 

KUR’ÂN MEALİNİZE İHTİYACIM VAR

Hayırlı günler söze nasıl başlayacağımı bilmiyorum ilk defa bir yazara msj atıyorum face üzerinden ama çaresizlikten biraz da. sy. hocam ben 34 yaşındayım 15 yaşımdan itibaren hep sizin kuran mealinizi okudum ama mealim metroda kayıp oldu Kuran’sız sanki sudan çıkmış balık gibi oldum sitelerde sizin mealinizi aradım almak için ama kredi kartı ile alış veriş yapmak gerekiyor oda ben de yok lütfen bana kargo ile cep boy kuran mealinizi gönderir misiniz kapıda ödemeli buna çok ihtiyacım var, hava gibi su gibi belki abartı bulursunuz ama gerçek .birde sizin mealinizin dili açık çocuklarımda kolaylıkla okusun istiyorum. Benimle irtibata geçerseniz çok sevinirim....

 

 

*yazı arşivden alınmıştır