MANEN AYAKLARA KINA YAKILMASI *** NAMAZIN YASAĞI YOKTUR
Pazar, 13 Mart 2016 00:00

MANEN AYAKLARA KINA YAKILMASI

Sevgili Hocam, hürmetle ellerinizden öperim. Önceki gün kızlarımız sabah uyandığında ayakları kınalı bir şekilde uyandılar. Büyük kızımızın baş parmağından başlayıp ayağın altına doğru yarısını kaplayacak şekilde koyu bir kına tabakası (kına olmasa da koyu bir kına görüntüsü) vardı. Hakeza küçük kızımızın da baş parmağında ve ayrıca topuğunda orta uzunlukta bir kına hali görüntüsü vardı. Yedi yaşındaki büyük kızım beni, baba ayağım boyaya değmiş herhalde diyerek uyandırdı. Ben de güldüm ve ayağını öptüm, kızım bu Allah'ın sana bir hediyesi dedim.

İnşallah düşündüğüm gibi hayra alamettir hocam. Özellikle büyük kızımızın maşallah rüyaları da zaman zaman çıkıyor.

Allah yardımcınız olsun saygıyla ellerinizden öperim hocam. es selamu aleykum...

Cevap: Yazdığınız şekilde olaylar hakkında bana bir hayli soru gelmişti. İnşaallah iyiye işarettir. Allah sağlık ve afiyet versin. Selamlar.


 

NAMAZIN YASAĞI YOKTUR

Çok değerli, saygı değer Süleyman hocam,

Öncelikle selam eder, saygı ve hürmetle ellerinizden öperim. Sorum akşam namazıyla ilgili. Sayın hocam akşam namazının ilk sünneti var mı? Yani farzdan önce neden sünnet kılmıyoruz? Kabe'de bazı Müslümanlar ezan okunur okunmaz hemen 2 rekat namaz kılıyorlar. Bu namaz akşamın sünneti mi hocam? Şimdiden teşekkür ederim.

Allaha emanet olun hocam. saygı ve sevgilerimle...

Cevap: Peygamberimizin cemaatle kıldırdığı namazlara sonradan farz demişler. Kendi kendine kıldığı namazlara da sünnet demişler. Namaz Allah'a yalvarma, Allah'ı anmadır. Camiye gelen herkes önce iki rek'at veya daha fazla namaz kılar. Sonra kamet getirilir, cemaat namazı kılınır. Böyle şeylere fazla takılmanın manen hiçbir getirisi olmaz hanımefendi. İstediğin zaman istediğin kadar namaz kılarsın, namazın yasağı olmadığı gibi aslında farzı sünneti de yoktur.