SÜNNET OPERASYONU GEREKSİZ Mİ? *** NOEL DÜZENLEME İŞİNDE ÇALIŞMAK SAKINCALI MI?
Cumartesi, 27 Şubat 2016 00:00

SÜNNET OPERASYONU GEREKSİZ Mİ?

(...dünden devam)

Cevap: Sünnet operasyonu Kur'ân'da yok ama dinin bütün hükümleri de Kur'ân'da yoktur. Dinin iki kaynağı vardır. Kur'ân ve Peygamberimizin sünneti yani sözleri ve uygulamaları. Sünnet, Hz. İbrahim dininden kalma köklü bir uygulama idi. Peygamberimizin kendisi sünnetli olduğu gibi bütün toplum da sünnetli idi. Yahudilikte de Sünnet köklü bir dini gelenektir. Sünnet 15 asırdan beri de İslâm'ın ayırıcı bir vasfı olmuştur. Sünnetsiz olana gâvur (gayri müslim) gözüyle bakarlar. Ben hayret ediyorum, sanki gelin hanım, Kur'ân'daki bütün hükümleri yerine getiriyor mu ki Sünnet Kur­'ân'da olmadığı için onu yerine getirmiyor? Din sadece Kur­'ân'da yazılanlardan ibaret değildir. Bir de 15 asırdan beri bütün İslâm aleminin bir icmaı (oybirliği, konsensüsü) vardır. Lütfen gelin hanım böyle uçuk fikirleri bıraksın, çocuklarınızı hemen sünnet ettirin. Yoksa ileride çocuklar meselâ askere giderken muayenede bakılınca "Gâvur" damgasını yer. Eh siz bilirsiniz.

 


 

NOEL DÜZENLEME İŞİNDE ÇALIŞMAK SAKINCALI MI?

Ben Almanya'da yaşıyorum ve ofiste meslek öğreniyorum. Gelecek Noel için işyerinde Noel pazarı kurmak isteniyor. Patronum beni Noel pazarı için organize işlerinde yardım etmekle görevlendirdi. Noel için yardımda bulunmam sakıncalı olur mu?

Cevap: Sen işini yap. Almanya'da Hıristiyan dünyada yaşıyorsun. Çalışmanın karşılığında aldığın para helâldir. Kaldı ki Noel Baba efsanesinde günaha teşvik yok. Manevi şeylere inanç, hayra teşvik var. Bu tür efsaneler bizde de vardır. Asıl amaç gençleri görünmez varlıklara inandırmaktır. Sen bunun bir masal olduğunu bilirsin ama sana verilen görevi de yaparsın. Görevin bunu gerektirir. Aldığın ücret helâldir.