KAZANCIM HELAL MİDİR? *** AHİRET İNANCI OLMAYANIN ÖZELLİKLERİ
Çarşamba, 24 Şubat 2016 00:00

KAZANCIM HELAL MİDİR?

Hocam yeni bir işe girdim, işe girmemde yardımcı olan şimdiki müdürüm ise alınırsam bir miktar para istedi, ben de Tamam dedim. İş yeri ile anlaştım.

Bir Spor antrenörüyüm, müdürüm her yaptığım ders ücretinden(bana ait ders ücretinden) yüzde % istiyor !!! Burada çalıştığım sürece veya o işten ayrılana kadar.

Bu parayı vermem kazancıma helal getirir mi, kazandığım para haram mıdır? Haram ise başka iş bulup ayrılayım. Lütfen en kısa zamanda cevap verin, haram kazanmak istemiyorum. Allah razı olsun. Allah a emanet olun...

Cevap: Senin kazancın helaldir ama Müdürün senden aldığı rüşvettir. Aldığı para haramdır. Siz de rüşvet vermekten ötürü günah işlemiş olursunuz. Yaptığınız işin ücreti haram değil, ama sizin vermekte olduğunuz rüşvet haramdır, günahtır.

 


 

AHİRET İNANCI OLMAYANIN ÖZELLİKLERİ

Hocam iyi günler dilerim. Ahiret inancı olmayan kimselerin belirgin Özellikleri nelerdir? Onlardan zarar görmemek için nasıl davranmalıyız?

Cevap: Mü'min ve Müslüman'ın özelliklerinin tersi olan özellikler: Bozgunculuk, haram yeme, hırsızlık, ahlaksızlık, dünya tutkusu, maneviyat diye bir şey tanımamak. Güzel ahlakın temeli âhiret inancıdır. Âhiret sorumluluğuna ve cezasına inanmayan insan fırsat bulunca her türlü kötülüğü yapmaktan çekinmez. Nasıl olsa yaptıklarından sorulacağına inanmaz.