HURAFE PÜSKÜRTEN DİN GÖREVLİSİ
Çarşamba, 17 Şubat 2016 00:00

HURAFE PÜSKÜRTEN DİN GÖREVLİSİ

Sayın hocam. Hayırlı sabahlar. Cuma günü genç bir hocamız var. Üstelik Avrupa'da liseyi okumuş. Türkiye'de ilahiyatı okumuş. Almanca sı var, Avrupa görmüş, genç , anne babasından daha üstün bilgiye sahip olması gerekirken, aynen babası gibi cahil olmuş, kendisi bilmiyor ki bize bir şeyler öğretsin,

Vaazında söylediklerine bakar mısınız sayın hocam, cenabı Allahın 99 ismi var, ama Peygamberimizin 124 ismi var, peygamberimizin sakalı şerifi durduğu yerde büyüyormuş, mu'cizeymiş, ve uzayın dünyanın oluşumu hakkında ilim adamlarının söyledikleri safsataymış, ilim adamları ne diyor dünya halindeyken bilmem kaç sene beklemeye çekildi soğuması için yer kabuğunun, bunlara gerek yokmuş.

Ben şaşırdım bu gencin vaazına bir Alman genci camideydi. Sanırım anlarsa İslam'dan vazgeçer herhalde, tek başına görünce bu hocaya soracam, bir de size yazayım dedim. Hoca sakal durduğu yerde büyür mü, elbetteki Allah isterse yapar o yaratıcı, mucizeye ne gerek var ki zaten kendimiz bir mucizeyiz. Her şey mucize boşluk dünyanın duruşu mucize onun bile nasıl durduğunu biliyoruz, bu geri zekalı Müslümanlar nasıl kalkınacak da İslam alemini ayağa kaldıracak, bütün İslam aleminin yönü Avrupa'ya yönelmiş bıraksalar adam kalmayacak oralarda, daha hala bilimden yoksun eğitimsiz, safsatayla uğraşanlar dolu, saygılarımla sayın hocam Allaha emanet olun…

Cevap: Almanya'da yaşayan H. Koçak'tan aldığım yukarıdaki maili, Diyanet İşleri Başkanın ve Din İşleri yüksek Kurulunun dikkatine sunuyorum. Umarım ilgilenmek lütfunda bulunurlar. Ve bu tür cehalet müsveddelerini Avrupa din görevliliğine atamazlar.

Siz nasıl insanlar gönderiyorsunuz Avrupa'ya? Şirki yaymaları ve İslâm'ı gülünç duruma düşürmeleri için mi seçip de böyle bilgisiz, çağdışı insanları gönderiyorsunuz? Allah'ın 99 ismi varken Hz. Muhammed'in 124 ismi varmış. Bu sözden Hz. Muhammed'in, haşa Allah'tan büyük olduğu anlaşılmazı mı? Peki, bu söz şirk ve ilhad değil midir? Benim bildiğim, Hz. Muhammed'in bir tek adı vardır: Muhammed. Bunun dışında peygamber olarak bazı sıfatları vardır ama bu sıfatlar onun ismi değildir. Hem 124 rakamı nereden çıktı?

Hele şu lafa ne demeli? Peygamberimizin sakalı durduğu yerde büyüyormuş? Yahu Allah aşkına bir kere Peygamber'in gerçekten sakalı var mı yok mu? O kesin değil. Varsayalım ki bazı camilerde Peygamber'in sakalından bir tüy var. Bin yıldan fazla bir zamandan beri bu tüy duruyor. Büyüdüğünü kimse görmedi. Ayrıca sakal diye teşhir edilenlerin gerçekten Peygamberimizin sakalı olduğu çok kuşkuludur. Bir kere Hz. Peygamber, eşyanın kutsallaştırılmasını yasaklamıştır. Çünkü eşyayı kutsallaştırmak şirk çeşitlerindendir. Bundan dolayıdır ki Hz. Ömer Hz. Peygamber'in, altında bey'at aldığı ağacı hacıların ziyaret etmeğe başladığını görünce putperetsliğin topluma yayılmasını önlemek için derhal ağacı kestirmiştir. Dört Halife döneminde Peygamber sakalı diye bir şey teşhir edilmezdi ve zaten böyle bir şeye cevaz verilmezdi. Peygamber Aleyhisselâm'dan birkaç asır sonra bu sakal hırka ziyaretleri yayılmaya başladı.

Şimdi bununla da yetinilmedi, işte mailde anlatıldığı gibi Peygamber sakalının, durduğu yerde büyüdüğü yalanları ortaya dökülür oldu. Hayatiyetini aldığı bedenden ayrılınca yaşamını kaybeden tüy büyür mü? Yüce Allah kaç yerde Hz. Peygamberin de vahiy dışında normal bir insan olduğunu vurguluyor. Acaba bu âyetleri hiç düşünen yok mu?  

Ne diyelim, otur uydur uydur söyle. Nasıl olsa seni dinleyenlerin çoğu saf insanlardır. Senin cahilce sözlerin onların hoşlarına gider. Zira ne denli hurafe anlatılırsa halktan yani avamdan o denli takdir görür. Gerçeği söyleyeni pek dinlemezler. Gerçeklere iltifat azdır. Şairin dediği gibi:

Ma'rifet iltifata tabi'dir

Müşterîsiz metâ zayi'dir