ECEL ARTIP EKSİLİR Mİ? *** BANKADA ÇALIŞMAK
Çarşamba, 27 Ocak 2016 00:00

ECEL ARTIP EKSİLİR Mİ?

Iyi günler hocam. İnsanın ölüm günü belli midir? Yani bir sebepler silsilesi mi onu öleceği vakte getirir yoksa yaşam standardı ömrünün uzunluğunda etkili midir?
Şimdiden teşekkürler...

Cevap: İnsanın ömrünü belirleyen Cenabı Allah'tır. Daha insan annesinin karnında iken bütün kabiliyetleri, yaşam süresi onun DNA'sına işlenmiştir. Buna biz Levh-i Mahfuz diyoruz. İnsanı kendisine biçilen ömür süresini ne ileri ne de geri geçemez. Uzun yaşaması gereken insanı Allah o şartlar içinde yaşatır, kısa yaşaması gerekenleri de yine o ortamda yaşatır. Ama Kur'ân ecelleri gelince yani yaşama süreleri dolunca ne bir an ileri ne de geri bırakılmayacaklarını vurgular. Ayrıntı için Kur'ân Ansiklopedisi adlı eserimizin Ecel maddesine bakabilirsiniz.


 

BANKADA ÇALIŞMAK

Hocam merhabalar

Ben bir kamu bankasında memur olarak görev yapmaktayım.İş bulamama korkusu ile banka sınavını kazandım ve başladım ama son zamanlarda bankada çalışmak günah mı sorusu kafama takılır oldu ve beni çok düşündürmeye baş­la­dı.İşimden ayrılsam başka iş bulmam çok zor bu konuda bilgi verebilir misiniz ho­cam? Cevabınıza çok ihtiyacım var. Saygılar...

Cevap: Böyle uçuk fikirlerin bir değeri yoktur. Bankada çalışmak niçin günah? Sen görevini yapıyor maaşını alıyorsun. Ha bankada çalışmışsın ha herhangi bir dairede ne farkı var? Faiz meselesine gelince her memurun aldığı maaşta da, emeklilerin maaşında da faiz vardır. Eğer Daeş kafasıyla hareket edersen dünyada değil gökte yaşaman gerekir. Bu tür sorulara yüz kez cevap verdim ve sıkıldım. lütfen bana böyle basit şeyleri sormayın.