CAMİDE, OKULDA, KIŞLADA SİYASET OLMAZ
Perşembe, 14 Ocak 2016 00:00

CAMİDE, OKULDA, KIŞLADA SİYASET OLMAZ

Sayın hocam, dün cuma hutbesinde özellikle belirtiyorum hutbede imam efendi bizzat isim vererek üst düzey bir siyasiyi övücü sözler söyledi, küçük yer olduğu için fitneye sebeb olacak olmasa çıkıp gitmeyi düşündüm.

Din görevlilerinin tamamen politize olmuş durumdalar. Hiçbir şekilde okuma, kendilerini yenileme yok. Bir imam hiç düşünemez mi ki, reklamını yaptığın siyasinin seveninin olduğu kadar sevme­yeninin de olacağını?

O siyasiyi sevmeyenlerin imamın düşüncesizce sözleri yüzün­den İslam’a aykırı bakacaklarını? Bunun çok büyük bir vebal olduğunu?

Yarın başka bir imam da çıkıp başka bir camide başka bir siyasiyi öven hutbe okusa cemaat arasında kavgaların ve fitnenin olacağını?

Her gün sabah ilk işim sitenize girip o günkü yazınızı oku­mak oluyor. Sizler de bize moral vermeseniz insan fırttıracak.

Toplum bu gibilerin yüzünden tamamen kutuplaştı. Sonumuz ne olur Allah bilir. Düşünmek bile istemiyorum.

Yazmak ve dertleşmek ihtiyacı duydum. Meşgul ettiğim için affınıza sığınır, ellerinizden öperim. Selam ve hürmetlerimle...

Cevap: Tamamen haklısınız. Burada ne o siyasinin, ne de herhangi bir siyasinin kabahati var. Kabahat bu adamların yetişme tarzında. Ben 35 yıldan beri Camide okulda ve kışlada siyaset yapıla­mayacağını, bunun bölücülüğe yol açacağını söyleyip durdum. Ama dinleyen kim? Zaten imamların yaptığı sadece politize olmak değil. Cenaze başlarındaki bid’atler, o hak helal ettirme te­raneleri, uzun uzun nutuk çekmeler, her cenazenin başına papaz­lara özenti olarak iki üç imamın birlikte durması, o devirler, ıskatlar ve Kur'ân'la taban tabana zıt nice bid'atler. Hep bunlar din olarak uy­gulanmakta ve halka böyle aşılanmaktadır. O hale geldi ki onların ortaya attıkları hurafeler din oldu, bizim anlattığımız Kur'ân gerçekleri ise dinden sapma. Ne diyelim "er yarın Hak Divanıda belli olur." Selâm ve sevgilerimle.