5 SORU : DİNDEN ÇIKAN BİRİNİN TEVBESİ ** BİRKAÇ RÜYA ** NAMAZLARI KILARKEN TÜRKÇE VE ARAPÇA OKUMAK (3)
Çarşamba, 16 Aralık 2015 00:00

5 SORU : DİNDEN ÇIKAN BİRİNİN TEVBESİ ** BİRKAÇ RÜYA ** NAMAZLARI KILARKEN TÜRKÇE VE ARAPÇA OKUMAK (3)

(...dünden devam)

Cevap: 1) Dine dönmenin şahidi falan yoktur. Dinden çıkan kimse, gönülden tevbe edip Allah'a yönelir ve İslâm'ın gereklerini yapmaya çalışır. Şahid, o kişiye Müslüman muamelesi yapılması için gereklidir. Adamın gidip camide iki rek'at namaz kılması veya Müslüman cemaatle beraber namaz kılması yeterlidir. Görenler onun Müslüman olduğuna tanıktırlar ve o kişiye Müslüman muamelesi yapılır. Yani o kişi, Müslüman kızla evlenebilir, İslâm usulüne göre yıkanır, Müslüman kabristanına gömülür. Hasılı o kişiye Müslüman'a yapılacak muamele (işlem) yapılır. Ama Allah katında şahide falan gerek yok. Zaten "Allah kişinin içinde olduğunu bilir." "Andolsun insanı biz yarattık ve nefsinin ona ne fısıldadığını bi­liriz, çünkü biz ona şah damarından daha yakınız." Kaf: 16)  

Hadisi şerifte de: "Kul Allah'a bir karış yaklaşsa Allah ona bir kulaç yaklaşır. Kul bir kulaç yaklaşsa Allah ona iki kulaç yaklaşır.Kul Allah'a yürüyerek giderse Allah ona koşarak gider!" buyurulmaktadır. Bu söylem, Allah'ın kuluna yakınlığını sembolik olarak anlatmaktadır. Kaf Suresi 16. âyette Cenabı Mevlâ, insana kendi şah damarından daha yakın olduğunu vurgulamıştır.

2) Yüce Allah, bazı kullarını çeşitli olaylarla, gösterdiği rüyalarla kendisine yöneltir. Rüyanızda gördüğünüz, gözleri ışık saçan o insan sizi Allah'a yöneltmeğe çalışan bir Hak dostudur. Bu rüya, sizin manen nasipli kişilerden olduğunuzu gösterir. Allah'ın bu lütfünü unutmayın ve Hakka doğru olan çizginizi değiştirmemeğe çalışın.

3) Üçüncü rüyanızda anneniz size dünya yaşamının geçici olduğu ve bir gün ruhların, âhirette buluşacakları mesajını vermiştir. Çünkü Süleyman Çelebî'nin dediği gibi:

"Her ne denli yaşar ise bir kişi, Âkıbet ölmekdürür anın işi."  

4) Sanıyorum ki bazı tv programlarında Hz. Peygamber'in ismini sıradan bir insanın ismi gibi laübali söylemişler. Mesela benim de tanık olduğum üzere kimileri ondan söz ederken hiçbir saygı ifadesi kullanmadan "Muhammed" diyebiliyor. Bu, saygısızlıktır. İşte bu tür saygısızlıklara tanık olurken canınız sıkılmış olmalı ki Hz. Muhammed(s.a.v.) size rüyanızda görünerek kendisine olan sevginizin ödülünü vermiş, size kendisini göstermiştir. Rüyasında Hz. Peygamber'i gören kimse hakiki şekliyle görmüşse rüyası gerçektir. Çünkü şeytan Hz. Peygamber'in gerçek şekline giremez. O nurdur, şeytan o ışığa dayanamaz. O ışık şeytanı yok eder.  

5) Namazda önemli olan ayakta iken Kur'ân okumaktır. Fatiha ve küçük bir sure okursunuz. Şimdi çok sayıda Dua Mecmuası vardır. Bizim de "Açıklamalı Büyük Dua Mecmuamız" mevcuttur. Bunlardan birini alıp Fatiha'yı ve küçük bir sureyi öğrenir, namazda okursunuz. Bunları ezbere bilmiyorsanız, elinize bir mecmuayı alıp bakarak da okuyabilirsiniz. Arapçasını okuyamıyorsanız, doğru bir mealden bunların mealini (yani anlamını) okuyarak da namaz kılabilirsiniz. İslâm'da zorluk yok­tur. Yeter ki kul gönülden Allah'a yönelsin. Allah yönelmek isteyeni kendisine varana yola iletir.

***