5 SORU : DİNDEN ÇIKAN BİRİNİN TEVBESİ ** BİRKAÇ RÜYA ** NAMAZLARI KILARKEN TÜRKÇE VE ARAPÇA OKUMAK (2)
Salı, 15 Aralık 2015 00:00

5 SORU : DİNDEN ÇIKAN BİRİNİN TEVBESİ ** BİRKAÇ RÜYA ** NAMAZLARI KILARKEN TÜRKÇE VE ARAPÇA OKUMAK (2)

(...dünden devam)

Soru 1: Dinden çıkan biri kendi iç aleminde tevbe ederek dine tekrar dönebiliyor mu, yoksa şahit gerekiyor mu? Biliyorum bu konularda sürekli yazıyorsunuz ama emin olmak istiyorum.

Soru 2: Gördüğüm bir rüya sonrası, namaza başladım. Rüya tamamen dünyevi içerikliydi, tek başıma yüksek katlı bir binanın terasında bana yemek servisi yapı­lıyordu, garsonlar önümde eğiliyorlar, etrafımdaki bütün insanlar beni görünce selam verip eğiliyorlardı ve asansörden inerken yanımdaki kişinin gözlerinin birden ışıl ışıl parladığını gördüm ve beni aşağıya indirdi ve o ışık o kadar parlak ve güzeldi ki tam aşağıya indik ve uyandım. Bu bir bilinçaltı rüyası mı sizce?

Soru 3: Annem ilk vefat ettiği zamanda gördüğüm bir rüyada "elbet bir gün adlı bir şarkıyı söylüyordu" ve bu şarkıyla uyandım ve melodisini hatırladığım için hemen hangi şarkı olduğunu anladım. Zeki Müren'in "Elbet bir gün buluşacağız" adlı eseriydi. Annemi belli aralıklarla sürekli rüyamda görüyorum. Bir seferinde bana Ayetel Kürsi okumamla ilgili bir şey soyluyordu. Bu rüyalar sahih mi? Kişi kendi yaşamından rüyaların sahih olup olmadığını anlayabilir mi?

Soru 4: Bir tartışma programında konuşulanların etkisiyle, geçen hafta da Hz Muhammed (s.a.v.) rüyamda gördüm ve kendisine insanların O'na saygı duyması gerektiğini her ne kadar beşeri olsa da ismini söylerken saygıyla söylemeleri gerek­tiğini söyledim ve gülümsedi, konuşmadı. Hocam bunları merak ediyorum bilinçaltı mı yoksa gerçek rüyalar mı?

Sorum 5: Namazları kılarken Türkçe ve Arapça karışık duaları okuyorum, fazla dua bilmediğim için meallerini okuyarak kılıyorum ve Ettehiyyatu, Allahuma salli ve barik gibi duaları okumuyorum çünkü herkes bir şey diyor ve tereddüt ediyorum yanlış bir şey söylemek istemiyorum ve sadece Allah'ı anmak istiyorum. Bu konularda bilgi verirseniz sevinirim.

Hayatımın her noktasında Cenab-ı Allah'ın hep yardım ettiğini görüyorum kendi yaşantımda, ama maalesef insanoğlu nankör olduğu için bunu herkes göre­miyor.

Hocam daha paylaşacağım çok şey var ama yazarak zor oluyor. Eğer müm­künse ... sizinle konuşmak isterim. Sayfanızda ismimi açıkla­mazsanız sevinirim. Allah sizi başımızdan eksik etmesin hocam.

Saygılarımla...

(devamı yarın..)