ALLAH RIZIKLARI EŞİT Mİ YARATTI VEYA ÖYLE OLMASINI MI İSTİYOR? (5)
Cumartesi, 05 Aralık 2015 00:00

ALLAH RIZIKLARI EŞİT Mİ YARATTI VEYA ÖYLE OLMASINI MI İSTİYOR? (5)

(...dünden devam)

Aşağıdaki âyet de bütün evrenin bir tek kütleden koparılarak yaratıldığını vurgulamaktadır:

"O nankörler görmediler mi ki göklerle yer bitişik idi, biz onları ayırdık ve her canlı şeyi sudan yarattık? Hâlâ inanmıyorlar mı?" (Enbiya: 73/30)

Ratk: birbirine yapışık, bitişik olmak; fatk ise yarmak, ayırmak demektir. Âyette Allah'ın, birbirine yapışık olan göklerle yeri birbirinden ayırdığı ve her canlı şeyi sudan yarattığı bildirilmektedir.

En son bilimsel teoriye göre dünyamız da dahil, bütün yıldızlar birleşik bir gaz kütlesinden koparak oluşmuştur. Bu gaz kütlesinden ayrılan parçalar Güneşleri, gezegenleri meydana getirmiş; böylece pek çok Güneş sistemi, galaksi oluşmuştur. Milyarlarca yıldan beri dönen gazdan bir ateş kütlesi olan Güneşin ekvator böl­gesinden, üzerinde yaşadığımız dünya ve diğer gezegenler kopmuştur. Dünyamız, Güneşin diğer uydularıyla birlikte hem kendi çevresinde, hem de Güneşin çevresinde dönmeğe başlamıştır. Diğer gezegenlerin de kendilerinden kopmuş uyduları vardır. Evrende en az üç yüz milyon dünya vardır ama bizim Güneşimizin uyduları içinde, Dünyamızdan başkasında böyle mükemmel bir hayat yoktur. Çünkü onlarda böyle bir hayat için uygun ortam mevcut değildir. Yalnız Merih(Mars)ta bir çeşit hayât olabileceği tahmin ediliyor. Zira Merih’te donmuş durumda suya rastlanmıştır. Ama henüz hayat olup olmadığı hakkında kesin kanıt yoktur.

Dünya Güneşten koptuğu gibi, Güneş de kendisinden büyük başka bir Güneşten, o da daha büyük bir Güneşten kopmuş ve her Güneş, sistemiyle birlikte kopmuş olduğu daha büyük Güneşin çevresinde dönmeğe başlamıştır. Her Güneşin çevresindeki gezegenleri, uzayda onun çevresinde yüzdüğü gibi, her Güneş de ana Güneşinin çevresinde yüzmektedir. İşte "Bunların her biri bir felekte (yörüngede) yüzmektedir.” (Yasîn: 40) âyeti, tam bu teorinin söylediği gibi Dünyanın, Ayın, Güneşin birer yörüngede yüzdüklerini ifade etmektedir.

(devamı yarın..)