NİKÂH DEVAM EDİYOR MU? *** VAHŞÎ İÇİN ÂYET Mİ İNMİŞ? YALAN ASLANIM YALAN! (1)
Pazartesi, 23 Kasım 2015 00:00

NİKÂH DEVAM EDİYOR MU?

Saygılar hocam benim sizden öğrenmek istediğim konu şudur. Bir süre önce işimden atıldım ve yeni iş bulana kadar bankalara olan kredi kartı borçlarım yüzünden icralık oldum eve haciz için gelmesinler diye eşimle anlaşmalı olarak boşandık ama hiç ciddi olarak ayrılmadık, ayrılmayı da düşünmüyoruz yalnızca şu borçlar bitene kadar. 5 yaşında da bir çocuğumuz var. Resmi olarak boşandık diye dini nikâhımız da düşmüş müdür? Yeniden imam nikahı kıydırmak gerekir mi?

Cevap: Mahkemede boşadım veya ayrılıyorum demişsen. Evet boşama olur ama bu bir kez boşama sayılır. Bu sözün ardından tekrar karınla ilişki kurunca nikâh devam eder. Çünkü dinen boşama ancak her ay bir boşama vermek suretiyle üç ayda tamamlanır. Sizinki bir kez boşamadır. Yalnız hanımızın da birleşmeyi istemesi gerekir. Hanımızın mahkeme kararından sonra birleşmek istemezse o zaman kadın özgürdür, nikâh diye bir şey kalmaz. Anlattığına göre zaten hanımınla ilişkin devam ediyorsa dini nikâhınız düşmemiştir. Ancak devleti aldatmak da haramdır. Müslü­man'ın yapacağı bir iş değildir.

 


 

VAHŞÎ İÇİN ÂYET Mİ İNMİŞ? YALAN ASLANIM YALAN! (1)

Hocam siz derin bir alimsiniz onun için bana göre Kur'an ayetlerini “facebook” ta yayımlamaktan ziyade -bilinmeyen konuları yazmanızda yarar vardır. örneğin Resûlallah insanı döverken yüzüne vurmayın çünkü yüz ........ demiştir... Lütfen açık­layınız. Ayrıca- siz dahil -Ademin Aden denilen yerde yeryüzünde yaratıldığını yazanlar Kur'anı Kerimin - Bakara Suresi- 35. ayetini atlamadan açıklayınız. ..

Bilgilerinizi bilmeyenlere anlatınız--- yoksa bilgi hazinesi dolu olup birlikte giden nice Süleymanlar gelmiş bu dünyaya - size uzun ömürler dilerim...

Hocam yazdıklarımın cevabını alamıyorum ama yine de yazıyorum. Allah sizden razı olsun cevaplayınız. Vahşi- Müslüman olmak ister: Furkan Suresinin 68. ayetinin, kendisine mani olduğunu söyler. -Bunun üzerine Furkan Suresi 71. ayeti nazil olur- Vahşi bunu da kabul etmez. Bunun üzerine Nisa Suresi 48. ayeti nazil olur. Bu da Vahşi'yi tatmin etmez. Bunun üzerine Zümer Suresi 53. ayeti nazil olur. -Ve bu ayetlerin hepsi Vahşiye gönderilir. Vahşi Müslüman olur -yani o zaman kişilerin istek ve arzuları için Kur'an ayetleri mi iniyordu? Buna siz ne diyorsunuz...

Cevap: Kardeşim bu uydurmaları nereden bulup çıkarıyorsunuz? Vahşi kimdir ki hakkında şu ayet bu ayet insin. Bu cahil cühela sözlerini bırakın. Vahşilerle de uğraşıp vaktinizi zayi etmeyin.

(devamı yarın..)