CİNLER İNSANA TECAVÜZ EDER Mİ? (1)
Cumartesi, 31 Ekim 2015 00:00

CİNLER İNSANA TECAVÜZ EDER Mİ? (1)

Rüyasında gizemli bir varlığın tecavüzüne uğradığını hisseden bir kız okurum, duruma son derece üzüldüğünü belirterek soruyor: Hocam cinler insana tecavüz eder mi bu konuda bilgi verir misiniz?

Sabaha karşı ezana çok az vakit kala üstüme karabasan çöktü, sanki biri dudağımdan çekiyor gibiydi ve ben bağırmaya çalıştığımda dilimi hissedemiyordum; besmele çekmeye çalıştım, sonra üstümden yorganın çekildiğini hissettim; bağırmaya başladım ama sesim çıkmıyordu. Yine aynı şeyleri tekrar yaşadım ve yine besmele çekmeye çalışıyordum, sonra annemin çağırması ile uyandım ve yorganım ters dönmüştü

Hocam Allah rızası için yardım edin, bana ne oldu? Tecavüze uğramış olamam değil mi, eğer öyleyse ben bu utançla yaşayamam...

Cevap: Kızım bazı hadislerde cinlerle evlenen kadınlardan veya erkeklerden söz edilir ama bunlar çok güvenilir rivayetler değildir. Benim anladığım kadarıyla seni seven ruhani bir varlık seninle ruhsal ilişki kurmuştur. Ama bu, gerçekte fiziksel bir ilişki değildir. Tedirgin olmana gerek yok. Bekâretine yani kızlığına zarar gelmemiştir. Hem yaşadığın bu olay, senin isteğinle yaptığın utanılacak bir şey değildir. Hz. Meryem'e de melek, bir insan şeklinde görünerek çocuk üflemiştir. Yani yine onunla ruhsal ilişki kurmuş ve Meryem bu ilişki sonucunda İsa'yı doğurmuştur. Seninle ilişki kuran ruhsal varlık melek midir, yoksa cin midir? Onu bilemem. Eğer melek ise yani yüce bir ruh ise ne mutlu sana. Demek Meryem gibi sana da bir lütuf var. Ama cin ise yine utanılacak bir şey değildir. Sen çokça Euzu besmele çek, Allah'a sığın. Allah'a sığınana hiçbir şey zarar veremez. Merak etme ben senin ismini açıklamam. Zaten şimdiden ismini sildim bile. Ben dahi kim olduğunu bilemem. Bunu dert etmene gerek yok. Ama kimseye de söyleme. Herkes yalan yanlış bir şeyler söyleyip seni üzebilir. Her şey gönlünce olsun kızım.

Âkâmu'l-Mercan sahibi, Cin konusunda İbn Mes'ûd'dan rivayet edilen bir hadisi zikretmektedir:

"Resulullah namaza kalktığında cinlerden iki kişi gelip: 'Ya Resulallah, namazımızda bize de imamlık yapmanı istiyoruz' dediler. Resulullah'ın arkasında saf tuttuk. Resulullah bize namaz kıldırdı, sonra dönüp gitti."

Süfyân-i sevrî de Saîd b Cübeyr'den nakletmiş: "Cinler Peygamber (s.a.v.)e: 'Biz de senin Mescidine gelip seninle birlikte namaz kılmak istiyoruz. Biz ta uzak­lardan geliyoruz, yerimiz uzaktır, dediler. Bunun üzerine "Mescidler, Allah'a mah­sus­tur. Allah ile beraber hiç kimseye yal­varmayın." Cin : 18) âyeti indi.

(devamı yarın..)