KRAL ABDULLAH HAKKINDA SORU *** HZ. PEYGAMBER'İN AYŞE İLE EVLENMESİ
Cuma, 16 Ekim 2015 00:00

KRAL ABDULLAH HAKKINDA SORU

Hocam Selamlar merak ettiğim bir konu var: Suudi Arabistanın ölen kralı Abdullah ve eşleri hakkında kendisi hakkında verilen bilgiler şu şekilde: Babasının 22 eşinden 8. sıradaki annesi ile 37 çocuk arasında 13. sırada olan birisi 30 kadınla evli olduğu biliniyor.

Şimdi; İslamiyete göre yanılmıyorsam şartlı olarak 4 kadına kadar evlenmeye izin var; yanlışım varsa düzeltin lütfen. Kralın 30 eşi nasıl olabiliyor? Eğer 4 kadınla evli ise gerisi de cariye ise hangi savaşta ele geçirdi, Cariye yaptı ve Harem Kurdu? Yok Cariye Değillerse Arap kabileleri Kadınlarını peşkeş mi çekti? Bu olay nedense kafamı kurcaladı. Bilgi verirseniz sevinirim. Saygılar...

Cevap: Dört kadını alır, sonra hoşuna giden kadın olursa öncekilerden bir ikisini boşar, yenilerini alır. Böyle böyle isterse yüzlerce kadınla evlenir. Bunda anlaşılmayacak ne var? Kaldı ki bu yazdıklarınız abartıdır. Benim bu kral hakkında böyle bir bilgim yoktur. Yeter ki kral ol.

 


 

HZ. PEYGAMBER'İN AYŞE İLE EVLENMESİ

Merhaba hocam, son zamanlarda çok sık ortaya atılan Peygamberimiz ile hurafeler beni çok rahatsız ediyor...

"6 yaşındaki bir çocuk ile nişanlanıp 9 yaşında evlenmesi bunun doğruluğunu ne kalbim ne de mantığım kabul etmiyor...Bunun aslı nedir lütfen bu konuda cevabınıza ihtiyacım var. Çünkü Peygamberime bu tür iftiraları atanları susturmak istiyorum...Şimdiden teşekkür ederim hayırlı geceler...

Cevap: Daha önce bu konuda çok yazdım. Arşivden bu konuyu bulup okuyabilirsiniz. İşin özü şudur. Peygamberimiz evlendiği zaman Ayşe en az on beş yaşında idi. Bu yaş da o zamanki kızlar için normal bir evlenme yaşıydı. Zaten Ayşe Hz. Peygamber'le evlenmeden önce Cübeyr ibn Mut'im ile nişanlıydı. Babası bu nişanı bozdu. Bunun üzerine Mekke'de Peygamberimizle sözlenen Ayşe Medîne'ye vardığında evlendi. Ayşe, bir rivayete göre Hz. Muhammed'e peygamberlik verildiği tarihte doğmuştu. Buna göre Mekke"den Medîne'ye hicret esnasında Ayşe on üç yaşında idi. Medine'ye hicretten iki yıl sonra Peygamberle evlenmiştir. Buna göre Peygamberle evlendiği zaman Ayşe on beş yaşındadır. Başka bir rivayete göre de Ayşe, Hz. Fatıma ile aynı yılda doğmuştur. Fatıma Peygamberlikten 5 yıl önce doğmuştu. Demek ki Ayşe, Medîne'ye gittiği zaman on sekiz yaşında idi. Medîne'ye hicretten iki yıl sonra evlendiğine göre o zaman Ayşe'nin 20 yaşında olması gerekir.