GDOLU ÜRÜNLERLE İLGİLİ İŞARET VAR MI? *** GÖNÜLDEN GEÇEN KÖTÜ DÜŞÜNCELER GÜNAH YAZILIR MI?
Perşembe, 15 Ekim 2015 00:00

GDOLU ÜRÜNLERLE İLGİLİ İŞARET VAR MI?

Saygıdeğer Hocam, bugunkü genetikle oynamalarla yapılan GDO ürünlerle ilgili Kur'an'da işaret var mı? Saygı ve hürmet ve selamlarımla ellerinizden öpüyorum.

Cevap: Evet Kurân'da buna işaret vardır. Kur'ân doğayı, doğal yaratılış yöntemini bozmayı şeytanın telkini olarak anlatmaktadır. Bunu yapanlar, şeytanın emrinde hareket edenlerdir. Bitkilerin, besinlerin GDO'sunu bozmak Allah'ın yaratma yasasına müdahaledir. Bunun cezasını yalnız yapanlar değil, yapanlara müsaade eden toplumlar da çekerler. İşte kanserler ve yüz yıl önce adı hiç duyulmamış ebolalar aids'ler ve ileride daha ortaya çıkacak birçok afetler insanların yaratılış yasalarına kötü müdahaleleri sonunda oluşmaktadır. Onun için bu tür şeylerden uzak durmak gerekir.


 

GÖNÜLDEN GEÇEN KÖTÜ DÜŞÜNCELER GÜNAH YAZILIR MI?

Selamaleykum ben 65 yaşında dini görevlerini yapmaya çalışan biriyim umreye de gittim korktuğum içimde bir ses peygamber efendimizi karalıyor dile getirmek istemediğim şeylerle beni günaha itiyor ben onu rüyamda bile gördüm aklıma gelenlerden dolayı günaha girer miyim?

Cevap: İçine gelen kötü düşünceleri atmaya çalışmanız gerekir. İnsanın içine şeytan vesveseleri düşebilir. Bunları yerleşik bir düşünce haline getirmeden söküp atmaya çalışan mü'min sorumlu olmaz. Ancak bunları bir inanç haline getirirse işte o zaman günaha girmiş olur. Onun için böyle düşünceler gelir gelmez hemen tevbe etmek Allah'a yönelmek gerekir. Aksi takdirde insan kendi ruhunu kirletmiş olur. Yani bundan peygamber zarar görmez bunun zararı kişinin kendisine, kendi canına olur. Onun için Kur'ân günah işlemeyi kişinin kendi canına zulmetmesi olarak tanımlamaktadır.