İNSANLIK KADERİ *** ALLAH'I ZİKRİN ANLAMI
Çarşamba, 14 Ekim 2015 00:00

İNSANLIK KADERİ

Hocam iyi günler dilerim.

Yüce Allah, Maide 30 'da kardeşler kavgasının birinin ötekini öldürmesiyle bitmesinden sonra Maide 32 'de bundan dolayı İsrailoğullarına ve dolayısıyla tüm insanlığa bir kader yazdığını bildirmekte ve "kim bir insanı öldürürse tüm insanlığı öldürmüş gibi olur; kim bir kişiye can olursa tüm insanlığı kurtarmış gibi olur" buyurmuştur.

Bunun gibi olaylar vuku bulduktan sonra Yüce Allah tarafından kural konmasına insanlık için kader oluşturulmasına ilişkin Kuran'ı Kerim'de başka örnekler var mıdır?

Günümüzde vuku bulan yeni bir gelişme olgu hakkında yeni kader yazılması mümkün müdür?

Yüce Allah sürekli yaratma halindedir ancak olaylara karşı yeni sosyal yasalar oluşturması Kuran'ı Kerim tamamlandığı yani Allah'ın buyurduğu gibi "Sizin üzerinizdeki nimetimi tamamladım" ayeti kerimesinden dolayı mümkün müdür değil midir?

Cevabınız için şimdiden çok teşekkürler. Allah sizi sıddıklar ve şahidlerle beraber yazsın....

Cevap: Kur'ân ne diyorsa öyle inanırız. Bütün açıklamalarımız kendi hayal ürünümüzdür. Bunların altından ne çıkarmak istiyorsunuz bilmiyorum. Çok merak ediyorsanız Kur'ân Ansiklopedisi adlı eserimden Kader ve irade konularını okuyabilirsiniz.


 

ALLAH'I ZİKRİN ANLAMI

Sayın hocam, "ALLAH'ı çok zikrediniz" derken; zikir çalışmaları mı yoksa KUR'AN okumak mı kastediliyor?

Cevap: Zikir Allah'ı anmak demektir. Namaz da zikirdir, Kur'ân okumak da zikirdir ama zikir sadece bunlardan ibaret değildir. Allah'ı düşünmek, gezerken, otururken Allah'ı anımsamak zikirdir. Oturup tesbih çekmek, Allah Allah demek zikirdir. Hasılı Allah'ın anımsandığı her eylem zikirdir.