MODASI GEÇMİŞ SORU *** GÜNAHLARIN BENİM OLSUN DENİR Mİ?
Cuma, 02 Ekim 2015 00:00

MODASI GEÇMİŞ SORU

Uzun zamandır Kur'an-ı Kerim'i inceliyorum. Fakat tam cevap alamadığım ve gerçek manada kafamı karıştıran çok sorular var. Bir tanesini size yöneltmek istedim, inşallah cevabınızı bekliyorum.

(Bakara 62) Bu ayette Yahudi ve Hıristiyanların cennete girebileceğinden bahsediyor, fakat (Al-i İmran 19,85) ayetlerinde ise hak dinin İslam olduğundan bahsediyor. Hocam eşine işine saygılı, aşına haram katmayan ister Müslüman ister Yahudi ister Budist olsun, Allah'ü Teala onları ebedi cehenneme atacak diyenler fazlasıyla sinirlerimi bozuyor. Benim inandığım yaratıcı merhametlidir, affedicidir, affı sevendir. Ben sizde 'Hayır Allah onları ebedi cehenneme atmaz, cennetliklerdir.' demenizi beklemiyorum. Benim düşüncem şudur, Ayet-i Kerimede belirtildiği gibi, Onların mükâfatları Allah katındadır. Ve hiç kimsenin onların ahireti konusunda hüküm yetkisi olmadığına inanıyorum. Umarım gaflette değilim. Hak katında geçerli dinin İslam olduğunu, sadece La ilahe illallah demenin yeterli olmayıp, aynı zamanda Muhammedun Resulullah demenin de gerektiğini biliyorum. Cevabınızı bekliyorum, binler selam ...

Cevap: Böyle modası geçmiş sorularla uğraşacak vaktim yok. Bu tür sorulara elli defa cevap yazmıştım. Soru ve Cevaplarla İslam, İlahi Dinlerin Ruh Birliği, İslâm'da Güncel Tartışmalar adlı kitaplarımı okursanız cevap alırsınız.

 


 

GÜNAHLARIN BENİM OLSUN DENİR Mİ?

Sevgili Hocam, Selamünaleyküm, Annem ölüm döşeğindeyken, öldükten hemen sonra, defnedilene kadar, acımın büyüklüğünden "korkma anneciğim, Allah'ın yanına gidiyorsun, en büyük merhamet sahibi odur, sana kötülükler değil, güzellikler ihsan edecektir, korkma anneciğim dedim. Allaha yalvarırken de "Allahım anneme mağfiret et, onu korkutma, günahlarını bana yaz, anneme cennet nasip et" dedim.

"Allahım anneciğimin günahlarını bana yaz" sözünü de birkaç kez söyledim. Bu sözümle büyük Allahımın merhametin sanki şüphe edermiş gibi, sanki onun yerine tedbir alır gibi (amacım, niyetim, kalbimden geçen asla bu değildi, sadece anneme kıyamadığımdan, merhametimden, derin üzüntümden ona yardımcı olabilmek havliyle) bu sözleri söyledim.

Ama günaha girmiş olabileceğimi düşünüp üzülüyorum. Bu konuda görüşlerinizi yazarsanız çok memnun olurum. Saygılarımla, ...

Cevap: Bunlar saçma sapan şeyler. Yüz bin defa Allah'ın falanın günahını bana yaz desen onun günahı sana yazılmaz. Çünkü herkes kendi yaptığından sorumludur. Allah annene rahmet etsin. Boş ve anlamsız işlerle uğraşma kızım. Bu tür sorularda ciddiyet görmüyorum.