HEDEF TUTTURMA HİLESİ *** YARDIMCISIDIR DOĞRULARIN HZ. ALLAH
Cuma, 10 Nisan 2015 00:00

HEDEF TUTTURMA HİLESİ

Hocam iş yerimde bir sistem var: maaşımıza alacağımız zammı etkileme ihitmali olan bir sistem. Bu yöneticilerimiz ve müdürlerimiz bize hedefler verir, tutarsa bizi olumlu etkiler. Bana bu sene verdikleri bir hedef tutturulması çok zor bir hedefti ve çok büyük fedekârlıklarla tutturma ihtimalim vardı, ben çok çalıştım ve o hedefi tutturma ihtimali halen varken yöneticimin yaptığı bir iş, o en azından benim fikrime göre benim işimi daha zor hale getirdi; ben de ona dedim ki hedefimi tutturmak için çok çalışıyorum o hedefi tutmuş gibi göstericem o zaman dedim; o da buna onay verdi... Bunu yapmam caiz mi ve zam gelirse o zam bana helal midir??? Hocam ben ne yapmam gerektiğini bilmiyorum o dediğime de tevbe ettim...

Cevap: Siz bana diyorsunuz ki ben bile bile yalan söyleyeceğim, dünya çıkarı için. Bu caiz mi? Zaten bütün yalanlar dünya çıkarı için söylenir. Ben size ne diyebilirim, yapmadığın şeyi yapmış göstermek sahtekârlıktır. Vicdanınız neyi emrediyorsa öyle yaparsınız. Ben hep dürüstlükten yana olmuşumdur. Dinim de bana bunu emrediyor.


 

YARDIMCISIDIR DOĞRULARIN HZ. ALLAH

Selamünaleyküm hocam bir sorum olacak; ben 26 yaşında, dinin emirlerini yerine getirmeye çalışan bir bayanım. Arkadaşım aracılığıyla evlenmek niyetiyle bir beyle tanıştım fakat onun çok istemesiyle bir yakınlaşmamız oldu ve bu yakınlaşma ilişki derecesinde değil; sonra evlenme niyetinin olduğunu söyleyen bu kişi terk etti ve şimdi birisiyle sözlendim. Yakında nişanım var ve bu kişi daha önceki hayatımı sorguluyor; eğer anlatmazsan hakkımı helal etmem diyor, her şeyden önce benim bu kişiye karşı dürüst olmam gerekir mi? Çünkü vicdanım rahat değil, bile bile yalan söylüyorum; vebali var mıdır? Bu kişiyi kaybetme korkusu yaşıyorum, onun için anlatamıyorum, ne yapmalıyım? 

Cevap: Kızım, sen eğer o herifle cinsel ilişkiye girdiysen bence bunu söylemen gerekir. Ama böyle olmadıysa derecesini bilemem ama yaptığın günahtır. Gönülden tevbe et, kimseye söyleme. Allah biliyor, tevbe eden günah işlememiş gibi olur. Ama tevbe gönülden olmalı. Sen eğer önceki ilişkini söylersen şimdiki sözlünün seni terk etme ihtimali de vardır. Bu meseleyi benden ziyade kendi vicdanına danış, vicdanın neyi emrediyorsa öyle yap. Şayet adam sana yemin verdirirse o zaman doğruyu söylersin. Çünkü dünya çıkarı için bile bile yalan söyleyip bunu yeminle pekiştirmek büyük günahtır. Allah senin hakkında hayırlı olanı versin. Sonuçtan beni sorumlu tutma. Karar tamamen sana aittir.