ÖLÜM BEDENSEL CANLILARA ÖZGÜDÜR *** TAKDİR VE TEŞEKKÜR
Perşembe, 09 Nisan 2015 00:00

ÖLÜM BEDENSEL CANLILARA ÖZGÜDÜR

Hocam yazınızdaki bazı konulara ait bu görüşler var: 7/45- 18/37- 38/80 ayetlerde Şeytan diriliş gününe kadar müsaade istiyor. Allah Şeytanın bu isteğini kabul ederek dileğini yerine getiriyor"Zaten sen Mühlet verilenlerdensin"  sen istesen de istemesen de bu mühlet sana verilmiştir.Şeytanın diriliş gününe kadar olan isteği O güne kadar verilmemiş olup "Malum bir vakte kadar" Bu malum vakit Allah’ın bildiği bizim bilemediğimiz bir vakit. Başka bir ayette Peygambere nisbeten "Senden önce hiçbir canlıyı ölümsüz kılmadık" diye geçiyor ayeti hatırlayamadım özür.

Cevap: Belirttiğiniz âyet, Enbiya Suresinin 34. âyetidir: "Senden önce hiçbir insana ebedî yaşama vermedik. Şimdi sen ölürsen onlar ebedî mi kalacaklar?"

Âyette kastedilen fiziksel canlılardır. Soyut ruhlar ölümsüzdür. Ruh ölmez, ölen fizik bedenlerdir. Beden yaşama süresini doldurunca taşıdığı ruh çıkar, kendine mahsus âleme gider. Ya cennet gibi veya cehennem gibi bir âleme. Ayrıntıyı Allah bilir.

 


 

TAKDİR VE TEŞEKKÜR

Merhaba hocam, ben inanın sizi çok seviyorum. Allah nasip ederse inşallah dünya gözüyle sizi ziyaret edip elinizi de öpeceğim. Paylaşımlarınız ve farkında olarak ya da olmayarak bize kazandırdıklarınız için Allah sizden razı olsun. Ben sizden çok şey öğrendim inşallah Allah nasip ederse öğrenmeye de devam edeceğim. Hakkınızı helal edin. Hürmetler...

Cevap: Allah muvaffak eylesin kızım. Yazılarımı okumaya devam edin. Yetişirsiniz. İmkânınız olduğu zaman gelirsiniz, görüşürsünüz. Ama 12. aydan sonra. Başarı dileklerimle kızım.