BİR GARSONUN ARKADAŞ DERDİ *** YATSI NAMAZI
Cumartesi, 21 Şubat 2015 00:00

BİR GARSONUN ARKADAŞ DERDİ

Süleyman hocam saygılar.

Ben büyük bir restorantta garson olarak görev yapıyorum , yine be­nimle çalışan bir arkadaşım daha var.

Bu kişi daha müşterilerin tatlıları masaya gelmeden bir top dondur­masını alıp gizlice yiyor, masaya öyle götürüyor, bunu genelde turistlere yapıyor.

Ben bunu görüyorum ve müdürüme söylemiyorum. Sizce bu durumda ne yapmalıyım , arkadaşı uyarmak isterim ama uyarıları dikkate alan birisi değil.

Sizce bu durumda ne yapmam gerekiyor, bu durumu müdürümle paylaş­malı mıyım yoksa susmalı mıyım arkadaşın ekmegiyle oynamamak için? Teşekkürler..

Cevap: Değerli genç, arkadaşınızın yaptığı adi bir hırsızlıktır. Günahtır. Turistlere yapmak ise bence daha günahtır. Yabancının hakkını (halk diliyle gavur hakkını) yemektir.

Siz bunu kırmadan arkadaşınıza söylersiniz. Kabul etmezse o zaman durumu müdüre söylemek gerekir. Çünkü bir kötülük görenin, buna engel olması Peygamberimizin emridir. Ama müdür ya o kişiyi kovar veya azarlar, arkadaşınız da size düşman olur. Bunu da bilmeniz gerekir. Artık başınıza dert açmayacak çözüm yolunu siz seçersiniz. Allah yardımcınız olsun

 


 

YATSI NAMAZI

Merhabalar Hocam, sormak istediğim şudur ki yatsı namazının kı­lınacağı son vakit nedir Kur'ân'a göre yatsı namazının vakti ne zaman geçer? Ben yatsı namazı sabaha kadar kılınabilir diye biliyor o yüzden de çoğunlukla gece ilerleyen saatlerde kılıyordum...

Cevap: Yatsı namazı, şafak atıncaya, yani imsak vaktine kadar kılı­nabilir. Ancak bu namazı gece yarısından sonraya bırakmak mekruhtur (hoş görülmemiştir).