MÜFTİRELERE KANMA, HUZUR İSLÂMDADIR, YALANCILARA ALDANMA *** KAZANÇ İÇİN BİLE BİLE İNSANLARI ALDATIP SONRA NAMAZ KILMAK GÜNAHI SİLER Mİ?
Cumartesi, 13 Aralık 2014 00:00

MÜFTİRELERE KANMA, HUZUR İSLÂMDADIR, YALANCILARA ALDANMA

Hocam iyi günler size bir sorum olucak cevaplarsanız çok sevinirim. Hocam ben internette dolaşırken Turan Dursun adlı bir şahsın önce müftülük yaptığı sonra da dinden çıktığı ve araştırmalar yapıp İslam dininin ve tüm dinlerin sahte olduğunu söylediğini gördüm. Hocam bu adamın vikipedine baktım, orada Kürtçe Türkçe Arapça Çerkezce bilen alim biri olduğu, çeviriler yaptığı söyleniyor ve bu bende aşırı derecede din konusunda vesveselerin gelmesine sebeboldu. Saçma diyorum, düşünme diyorum kendi kendime ama bir türlü beynimden çıkmıyor. Ne yapmalıyım ve bu adam kimdir gerçekten birçok kitabı çevirmiş midir? Ve Arapça bilgisi mükemmel midir ve yazdığı "din bu" adlı kitap setini incelediniz mi? Beni aydınlatırsanız sevinirim.

Cevap: O adamın tahsili sadece ilk okuldur. Ne Arapçası mükem­meldir, ne de başka dil bilir. Bunlar hepsi onun düşüncesindeki insanların onu yükseltmek için uydurdukları sözlerdir. Onun ne biçim bir yıkıcı olduğunu anlayabilmeniz için bundan 25 yıl önce, onun iftiralarını karşılamak için yazdığım "Gerçek Din Bu" adlı iki ciltlik eserimi okumalısınız. O adam dinsizlikle şartlandığı için okuduğu uydurmaları gerçek kabul eder ve gerçekleri örter. Siz boş yere kuşkulara düşmeyin. Ama kuşkuya düşer­seniz kendinize yazık etmiş olursunuz. Başka kimseye zararınız olmaz. Bu­gün her zamankinden çok insanların dine, İslâm'a ihtiyacı var. Huzur İslâmdadır.

KAZANÇ İÇİN BİLE BİLE İNSANLARI ALDATIP SONRA NAMAZ KILMAK GÜNAHI SİLER Mİ?

Muhterem Hocam, bir esnaf tanıdığım, önce bilerek günah isliyor, yani haram yiyor, sonra da namaz kılıp oruç tutarak bu günahların affedileceğine inanıyor. Ben kendisini uyardım; Maun suresinde, bilerek işlenen günahların affedilmediğinin mealen anlatıldığını söyledim. Bunu duymazlıktan geldi, kendisi bir tarikat mensubu.

Maun suresini doğru mu anladım? O tanıdığımın bilerek ve isteyerek işlediği günahları affolunur mu? Hürmetlerimle…

Cevap: Peygamberimizin bir sözü vardır. Kişinin namazı kendisini kötülüklerden alıkoymuyorsa Allah'ın onun orucuna ve namazına ihtiyacı yoktur. İslâm doğruluktur. Namazda her rek'atte "Allahım bize doğru yolu göster!" diye dua ederiz. Böyle diyen kimsenin yalan söylemesi, insanları aldatması nasıl olabilir? Bu kişi sahtekârın biridir. Onun ne tarikatının, ne de namazının önemi vardır. Yalnız Maun Suresi değil, Kur'ân'ın hemen her suresi İslâmın özünün doğruluk olduğunu vurgular.