TEVBE VE ŞEHVETE DÜŞME HALİ
Perşembe, 11 Aralık 2014 00:00

TEVBE VE ŞEHVETE DÜŞME HALİ

Selâmünaleyküm hocam, umarım sağlınız sıhhatiniz iyidir.

Hocam sorum şudur: ben eskiden (bundan 15-20 yıl önce) kız arkadaşlarımı veya sevgililerimi aldatırdım fakat askerdeyken sevgilim beni başka biriyle aldattı ve o günlerde bunun nasıl bir acı olduğunu anladım. Ayrıca nasıl bir kişinin hakkını gasbettiğimizi daha iyi anlama şansım oldu. Sonrasında ben rabbime dönerek, eğer ilişkim iyiyse kesinlikle onu biriyle aldatmayacağım konusunda tevbe ettim.

Askerliğim bitince yeni bir ilişkiye başladım ve muhteşem devam eden bir birlikteliğim oldu. Sonra o hanımefendi ile evlendik, tanışmamızdan yaklaşık 5 yıl sonra benim bir kadınla mesajlaşmam oldu, cinsel ilişki kesinlikle olmadı, yaklaşık o hanım ile 10 gün mesajlaştık ve 1-2 defa yalnız kalma şansımız oldu hep tevbem aklıma geldi, kesinlikle bir cinsellik yaşanmadı ama bu mesajlaşma trafiğini eşim fark etti ve bizi gördü. Ben mesajlaşma bile olsa bunun çok yanlış olduğunu, tevbe ettiğimi ifade edip, kızla görüşmeyi kapatmıştım ama 2 gün sonra nefsime hakim olamadım ve yine görüştüm daha evvel de dediğim gibi eşim bizi gördü. Büyük inanılmaz bir kaos yaşadım. Yaklaşık 1 yıl sürdü, sonra eşimle barıştım. Bir hata yaptığım doğrudur, çok pişmanım, dedim ve o günkü ruh halimle rabbime dedim ki "ey rabbim beni nolur artık bir kadınla sınama, ben buradan dersimi aldım ve eşim hayatımda olduğu sürece bırak cinsel ilişkiyi bir kadınla mesajlaşma bile yapmayacağım ve bana şans vermesini istedim ayrıca eşim hayatımda bundan sonra olmaz ise tüm hayallerim yıkılacağı için hayatımda artık kesinlikle bir kadından bile elektrik olmayacağını çünkü kadınımın sadece eşim olduğunu düşünerek geri kalan ömrümü saçma sapan yerlerde oralarda artık hayatımı sonlandırım diye düşünerekten böyle bir tevbe ettim.

Sorum hocam şu: biz geçen ay ağırlıklı sebebi ekonomik sıkıntılar olması sebebiyle eşim benden ayrıldı; ben de sevmeme rağmen onu tutamadım ve o hayatımda olmayınca hayata devam edemeyeceğimi düşünüyordum. İnsanoğlu bu acıya da alışıyormuş; onu gördüm ve hayat bir şekilde devam ediyor. Açıkçası şimdi bir bayanla görüşüyorum ve onunla beraberken heyecanlanıyorum ama aklıma tövbem geliyor, bu bayanla ileride evlenir miyiz bilmiyorum bunu. Tabii ki zaman gösterecek ama bu daha önceki tövbem nedeniyle kafam çok karışık.

Çok inançlı biriyim ve bir kez hayatımda tövbe bozmanın sınırından döndüm, belki de kendimi kandırıyorum, tövbemi bozdum, yine rabbime yöneldim ama bu sürede bunun bedelini inanılmaz ağır ödedim fakat kefaretimi de verdim. Tekrar bozuyor muyum bu tövbeyi anlayamadım.

Lütfen yardımcı olun bana hocam ve konuyla ilgili bir yol gösterirseniz çok ama çok sevinirim. Saygılarımla…

Cevap: Doğrusu ben size hayret ediyorum. Kardeşim İslamda bir erkeğin bir kadınla yalnız kalması haramdır. Üçüncüleri şeytan olur. Siz eşinizden ayrılmışsınız. Güzel, başka bir kadınla evlenin. O görüştüğün kadını seviyorsan nikâh kıyarsın, olur biter. Nikâhsız bir ilişkiye ben nasıl olur diyeyim? Ben kimim ki? Kur'ân, Peygamber bunu yasaklamış. Helal varken niçin haram işleyeceksin? Nikâhlanırsın, dini nikâh öyle zor değil. Pahalı da değil. Sevenler parayı düşünmez, sevgiyi, aşkı düşünürler. Paraya dayalı birliktelikler çabuk biter. Allah hakkınızda hayırlısını versin.