21.08.2011- Şİİ İDDİALARI HAKKINDA *** Âyetlerin iniş sırası *** Hurafeler ve yanlış bilgilendirme
Cumartesi, 20 Ağustos 2011 09:51

Şİİ İDDİALARI HAKKINDA

Bazı çevrelerce İslâm’ın üç büyük halifesine, Peygamberimizin en yakın dostlarına ve akrabasına dil uzatan, hakaret boyutlarına varan iftiralardan kaygılanan Tufan Özkaya’ya cevabım:

Sayın Hocam saygılar sunuyorum. Bildiğiniz üzere korkunç boyutlara ulaşan Şia iddialarının kaynağı nedir?

Tövbeler tövbesi hocam, Hz. Ömer(r.a.) Efendimizin Hz. Fatıma(r.a.) annemizin kaburgalarını kırdırttığı, evinde yangın çıkartarak öldürttüğü, Hz. Ebubekir Efendimizin hurma fidanlığına el koyduğu iddiaları. Keza Hz. Osman Efendimize atılan iftiralar.

Hocam İran Şiileri bunu iddia ediyorlar hatta maalesef Türkiye’de de az da olsa taraftarları var. Hadislerin çoğunu kabul etmiyorlar hocam.

Sayın hocam beni bu konuda aydınlatırsanız ve Şia iddiaları için bir kaynak ya da site tavsiye ederseniz çok sevinirim hocam.

Hz. Ömer(r.a.) Efendimizin Peygamber Efendimizi (s.a.v.) zehirlediğini bile iddia ediyorlar hocam haşa.

Lütfen bu yazdığım yalan olduğu kesin olan iddiaların kaynağını ve çıkış noktasını yazar mısınız hocam?

Nasıl dört halife çiharyâr-i güzin Efendilerimize böyle kayıtsız kaygısız ve iftira boyutlarında oluyorlar? Tufan Özkaya

Cevap: Ben kaç kez bu çirkin savların iftira olduğunu açıkladım. Okumamışsınız. Arşive ( http://home.gazetevatan.com/kategori_yazareskiyazilar.asp?exec=yazareskiyazilar&wid=31 ) girin onları okuyun. Hiç kimsenin Peygamber'in en seçkin, en sadık dört halifesine dil uzatmaya hakkı yoktur. Ebubekir de Ömer de Hz. Peygamber'in kayınpederidir. Hz. Osman Peygamberimizin iki kez damadı olmuştur. Birinci kızı ölünce Hz. Peygamber Osman'a ikinci kızını da vermiştir. O da ölünce “bir kızım daha olsaydı onu da verirdim”, demiştir. Cahil ve hurafeci insanların sözlerine bakmayın.

 

Âyetlerin iniş sırası

Sayın hocam, 45 yaşındayım. 20 sene önce Kur’ân-ı Kerim mealini baştan sona bir kez okumuştum. Arapça bilmiyorum. Şimdi meali bir kez daha okuyorum. Bu kez sureleri iniş sırasıyla okuyorum. Dipnotları da olduğu için daha anlamlı geliyor. Okumam tamamlandığında bir de ayetleri iniş sırasıyla okumak arzusundayım. Ancak böyle bir bilgiye ulaşamadım. Bana bu posta adresinden cevap verebilirseniz çok memnun olurum. Teşekkür ederim. Murat Köksal

Cevap: Ne gerek var bu tür düşüncelere? Siz Kur'ân'ı surelerin iniş sırasına göre okuyun, yeter. Bu konuda yaklaşık bilgi edinmek için uzun araştırmalar gerekir. Ben de böyle bir şeye hiç gerek görmüyorum. Sadece bazı olaylara işaret eden âyetler, ilgili oldukları olayın ardından inmiştir. Meselâ Ahzab Suresindeki Hz. Peygamberin özel hayatıyla ilgili âyetler, Peygamber'in kadınlarından bir ay ayrıldığı, aile içinde huzursuzlukların olduğu zamanda inmiştir. Bu olayın tarihi hem tefsirlerde, hem de tarih kitaplarında vardır. İbn Hişam'ın Siretine, İbn Sa'd'ın Tabakatına, İbnul-Esir'in el-Kâmil'ine bakmanız gerekir.

 

Hurafeler ve yanlış bilgilendirme

Sayın Süleyman Ateş, '' Eshab-ı kiramdan Katade bin Numan hazretlerinin gözü Uhud Gazası'nda göz yerinden çıkarak yanağı üzerine kadar geldi. Onu bu haliyle sevgili Peygamberimizin huzuruna götürdüler. Hazret-i Katade Efendimize : ''- Ben evliyim, zevcemi de çok severim. Beni bu halde görüp soğumasından endişe ediyorum, Efendim,'' dedi. Sevgili Peygamberimiz Hazret-i Katade'nin gözünü tuttukları gibi yerine yerleştirdiler, sonra da ''Ya Rabbi bu gözü sen güzelleştir '' diye dua ettiler. Hazret-i Katade’nin bu gözü o günden sonra öbür gözünden daha güzel, hem de daha keskin görür oldu '': '' TÜRKİYE TAKVİMİ'NDEN bir yaprak. Yorumunuzu istirham edeceğim.

2- Hazret-i Meryem, Hazreti Âdem’i (İsa’yı olmalı) hazret-i ALLAH'ın ''OL'' demesiyle Dünyaya getirdiği bütün kutsal kitaplarda anlatılır. Dünya'nın yarı nüfusu bu yüzden Hazret-i İsa'yı Tanrının Oğlu tesmiye ederek üçlü teslise gittiler. Amerika ve Avrupa ülkeleri gibi Dünyanın ilimde ve fende en ileri, en aydınlık halkları bu inanışlarının yaratılışa aykırı olduğunu idrak edemiyorlar mı ki (KRAL'IN OĞLU KRAL) anlayışı ile Tanrıya ortak koşuyorlar? Haç'ın ve Hazreti İsa'nın temsili resimleri önünde haç çıkarıp ibadet etmek suretiyle Cahiliyye Devrinde olduğu gibi put'a tapmış olmuyorlar mı?

3-Yıkanmaya başlarken Euzü besmele çekip bütün vücudumuzu baştan ayağa yıkayıp temizlendikten sonra tekrar gusül abdesti alıp yıkanmış uzuvlarımıza su dökmek suretiyle (Affınıza mağruren) bir merasimi yerine getirmiş olmuyor muyuz? Bu düşüncede olan başkalarının da olduğunu gördüm. Selahattin A. Timur Togan

Cevap: Sevgili kardeşim bunların hurafe olduğunu siz de biliyorsunuz. Niçin bunlara değer veriyorsunuz? Zaten aldığınız kaynağın kendisi baştan sona hurafedir. Onun için bunlara kafayı takmayın. Bu tür yaprakları da okumayın. Çünkü okudukça bilgileriniz karışacak, kafanız karışacak. Bunları okuyacağınıza Kur'ân'ı okuyun. Kur'ân'ı okuyun.

 

 

   Copyright @ Süleyman Ateş