ZEMZEM KUTSAL MI? *** CUMA HUTBESÄ°NDE SÖYLENEN TUHAF SÖZ PDF 
Perşembe, 13 Kasım 2014 00:00

ZEMZEM KUTSAL MI?

Zemzem'in bir kutsallığı var mıdır? Zemzem'in (mümkünse) abdestli ve kıbleye dönülerek içilmesinin dini açıdan hükmü nedir? Bu uygulama o kadar yaygın ki, bu konuyu lütfeder de izah ederseniz çok makbule geçecektir efendim...

Cevap: Dinde kutsal olan Kur'ân'dır, Kâbe'dir. Zemzem ise önce Hz. İbrahim, sonra Peygamberimizin dedesi Abdülmuttalib tarafından çıkarılmış olan kuyu suyudur. Kutsallığı tarihi değerinden ve o bölgeye Allah'ın en büyük lütfu olan suyun bulunmasından ileri gelir. Yoksa Ka'be gibi bir dokunulmazlığı yoktur. Çünkü Zemzem ile abdest de alınır, taharet de her türlü temizlik de yapılır.


 

CUMA HUTBESİNDE SÖYLENEN TUHAF SÖZ

Sayın Hocam, 10.01.2014 tarihindeki Cuma Hutbesi'nde imam, Yüce Peygamberimizin "benim adımla başlamayan duaları Allah kabûl etmez" dediğini söyledi. Yüce Peygamberimiz böyle bir söz söylemiş olabilir mi? Bu söylem Fatiha Suresi ile çelişmez mi?

Bu ifade resmi hutbe metninde olabilir mi? Yoksa İmam kendisi mi eklemiş olabilir? Aydınlatırsanız çok sevinirim.

Olay, İzmir Ödemiş Garaj Mescidi'nde oldu. Namazı kıldıran imam Mescidin görevli imamı değildi...

Cevap: İmam denilen adam Hz. Peygamber'e en büyük iftiralardan birini atmış ve İslam'a şirki karıştırmıştır. Tevhid minberinden şirk hutbesi okumuştur. Kur'ân "Allah ile beraber başka bir tanrıya yalvarma! Allah'a ortak koşma!" derken bu adamların yaptığına bak. Zaten din adamı geçinen kimi adamlar gırtlaklarına kadar şirke batmışlardır. Allah iz'an ve irfan versin.

 

Son Güncelleme: Pazar, 09 Kasım 2014 21:25
 

 

   Copyright @ Süleyman AteÅŸ