ÇOCUÄžA CENAZE NAMAZI HAK. PDF 
Cumartesi, 08 Kasım 2014 00:00

ÇOCUĞA CENAZE NAMAZI HAK.

Sayın Hocam, 50 yıl kadar önce 4 aylık kızımı kaybettik. Yıkayıp kefenleyerek defnettik. Ancak büyüklerimize cenaze namazı kılınmasını söyledim. Gerek yok dediler. Geçenlerde bir hoca efendiden televizyonda böyle küçük çocukların da namazının kılınması gerektiğini öğrendim. Şimdi ben ne yapabilirim? Saygılar...

Cevap: Cenaze namazı ölüye duadan ibarettir. Bu namazı kılmak İslâm ümmeti üzerine kifayeten farzdır. Kılmazlarsa kendileri günah işlemiş olurlar ama üzerine cenaze namazı kılınmadan defnedilmiş olan kişiye bir zararı veya günahı yoktur. Zaten ölen insan günahıyla, sevabıyla Allah'a gider. Cenaze namazı kılınmasa da ona bir zarar gelmez. Ölen kişinin ruhu, bedenden ayrılınca derhal Allah'ın huzuruna gider. Layık olduğu yere konulur.

4 yaşındaki çocuk için kılınacak cenaze namazında çocuğa mağfiret dilenmez. Zaten onun günahı yoktur ki mağfiret dilensin. Ancak o çocuğun âhirette geride kalanlara bir lütuf olması temennisinde bulunulur. 50 yıl önce ölmüş çocuğunuza cenaze namazı kılınmamış olması size bir sorumluluk getirmez. Sanıyorum hala unutamadığınız çocuğunuzun cennette derecesinin daha a'lâ olmasını Allah'tan dileyin. Onun hayrına fakir çocuklara yardım edin.

 

 

   Copyright @ Süleyman AteÅŸ