DÄ°NSÄ°ZLE EVLENME KONUSU PDF 
Pazar, 02 Kasım 2014 00:00

DÄ°NSÄ°ZLE EVLENME KONUSU

Hocam Selâmünaleyküm, bir Hıristiyan erkekle evlenme konusunda size danışan bir bayan Müslüman kardeşimizin sorusunu, sizin cevabınızı sitenizden okudum.

"Müslüman kadınların, Kitap ehli erkekle evlenip evlenmeyecekleri hususunda bir şey söylenmiyor. Yani bu konuda olumlu veya olumsuz bir hüküm yok. Olumsuz hüküm yoksa o zaman bu evlilik yasak değil. Kimse din konusunda yasak getirme hakkına sahip değildir " demişsiniz.

Benim de sorum Müslüman bir erkeğin deist (Allah inancı var ama din inancı yok) bir bayanla evlenmesi konusunda olacak.

Evlenilmesi haram kadınların içerisinde sayılmamış, fakat helallerin içerisinde de sayılmamış. Haram da değil helal de değil yorumu yapabilir miyiz? Bu konudaki yorumunuzu gönderebilir misiniz? ...

Cevap: Allah'ın birliğine inanan insan, başka bir tanrıya inanmıyor sadece Allah'a inanıyorsa o kimse müşrik sayılmaz ama herhangi bir dine inanmaması, kanaatimce müşrikten de beter bir durumdur. Çünkü müşrik Allah'a ortak koşan, hem Allah'a, hem de Allah'ın yardımcısı sandığı uydurma tanrıya da tapan insandır. Bu insan hiçbir dine inanmıyorsa Allah'a da ibadet etmiyor, içinde sadece bir yaratıcının bulunduğu düşüncesi varsa da bu inanca iman denemez.

Sözün özü: dinsiz bir kadınla evlenmek haramdır. Kur'ân bunu yasaklamaktadır. Ama onunla evlenen kimse zina mı etmektedir? O konuda bir şey diyemem. Bu husus şüpheli bir konu olduğu için böyle birlikteliğin zina olduğu söylenemez ama helâl olduğu da söylenemez. Ben size iki âyet yazayım, bunları okuyun. Cevabınızı almış olursunuz.

"Allah’a ortak koşan kadınlarla, onlar inanıncaya kadar, evlenmeyin. (Allah’a ortak koşan hür kadın), hoşunuza gitse dahi, inanan bir cariye, ortak koşan (hür) kadından iyidir. Ortak koşan erkekler de inanıncaya kadar, onları (kadınlarınızla) evlendirmeyin. (Allah’a ortak koşan hür erkek) hoşunuza gitse dahi, inanan bir köle, ortak koşan (hür) adamdan iyidir. (Zira) onlar ateşe çağırıyorlar. Allah ise izniyle cennete ve mağfirete çağırıyor. İnsanlara âyetlerini açıklıyor ki öğüt alsınlar." (Bakara: 221)

"Ne bu(kadı)nlar kâfirlere helâldir; ne de imansız erkekler, inanan kadınlara helâl olurlar... Kâfir kadınların ismetlerini (nikâh bağlarını) tutmayın (onları salıverin..." (Mümtehime: 10)

Son Güncelleme: Pazar, 26 Ekim 2014 20:11
 

 

   Copyright @ Süleyman AteÅŸ