YİNE TERECİYE TERE SATMA TÜRÜNDEN
Cuma, 31 Ekim 2014 00:00

YİNE TERECİYE TERE SATMA TÜRÜNDEN

Değerli Hocam, öncelikle İslâm dinine yapmakta olduğunuz hizmetler ve bizlerin aydınlanmamıza katkı verebilmek uğruna gösterdiğiniz çaba ve mücadele için çok teşekkür ederim, Allah sizden razı olsun. Ben bir tıp doktoruyum, ömrümün büyük kısmını maalesef iğreti hayat uğruna boş uğraşlarla geçirdikten sonra Allah'ın lütfuyla Kur’ân'la tanıştım ve Kur’ân'ın içerdiği mucizeler karşısında şaşkına döndüm çok şükür. Allah izin verirse Kur’ân'daki evrim konulu bir kitap yazmak istiyorum. Henüz sadece düşünce planında bu fikrim. Bu konuda sizin yardımınıza da başvurmak istiyorum. Size iki sorum olacak.

Birincisi; siz eserlerinizde tenasuh inancının Kur’ân'ın ruhuna aykırı olduğunu ifade ediyorsunuz. Sizi böyle düşünmeye iten nedir, bu konuda Kur’ân'da kesin deliller var mı size göre? Maide 60., A’raf 166. ve Bakara 65. âyetler içerdikleri mecazi anlamın yanında tenasuh manası da içeriyor olamaz mı? İnsan bedeninde çok başarısız olan ruhlar tekâmüllerine daha alt bir seviyeden devam etmek üzere hayvan bedeniyle tekrar dünyaya geliyor olamazlar mı?

İkincisi; Kur’ân'da cansız maddeden yaratılma, bitki olarak topraktan yetişme manalarında âyetler var ama hayvan aşamasına ilişkin net bir ifade bulamadım ben. Siz bu anlamı içerebilecek herhangi bir âyet biliyor musunuz? En’âm 38. de yer alan ''Yeryüzünde debelenen hiçbir canlı, iki kanadıyla uçan hiçbir kuş istisna olmamak üzere hepsi sizin gibi ümmetlerdir...Onlar sonunda rableri önünde haşredilirler.'' ifadesi bu manada yorumlanabilir mi sizce?

Allah'ın selâmı üzerinize olsun...

Cevap: Sayın doktor, siz benim bu konudaki düşüncelerimi tam öğrenememişsiniz, bu konuda kesin bir hükmüm yoktur. Bu manaya gelebilecek âyetler bulunduğu gibi bunların tersi anlamda âyetler de vardır. Bu konudaki ayrıntıyı öğrenmek istiyorsanız, Kur'ân Ansiklopedisi adlı eserimden Reenkarnasyon ve Tenasüh maddelerini okumanız gerekir.

Ayrıca kusura bakmazsanız bir şey söylemek istiyorum. Mühendis, doktor, vb. benzeri meslek sahipleri, hayatlarının sonunda Kur'ân üzerinde çalışmalar yapıyorlar. Bunların söz ve eserlerinin bir kısmı isabetli olsa da birçoğu hayal ürünü oluyor. Benim tıb konusunda eser yazmamla, sizin tefsir konusunda eser yazmanızın da aynı nitelikte olduğu kanaatindeyim. Her ne ise size başarılar dilerim. Elbette din kimsenin tekelinde değildir. Selâmlar.