BİR MÜRŞİD-İ KÂMİLE İHTİYACIM VAR, ONU NASIL BULABİLİRİM? *** EBU KUBEYS SAHABE Mİ?
Pazar, 07 Eylül 2014 00:00

BİR MÜRŞİD-İ KÂMİLE İHTİYACIM VAR, ONU NASIL BULABİLİRİM?

Saygıdeğer Süleyman Hocam, size daha önce yaşamış olduğum bazı metafizik deneyimlerle ilgili mail atmıştım sağolun bana yardımcı olacak önerilerde bulunmuştunuz. Hocam, ben halvete çekildim iki ay önce kendimi kapattım. Bunu Allah'ın rızası için yaptım. Başka bir amacım yoktu. Sadece O'nun rızası için. Bu 40 günlük halvet boyunca Kur'an-ı kerimi Türkçe mealinden hatim ettim. Bu halvet esnasında çok etkileyici rüyalar gördüm net bir şekilde. Birçok deneyim yaşadım.10 kilo verdim. Kendimi daha sağlıklı olarak hissediyorum. Hocam, zikir çalışmalarımda gözlerimi kapadığım esnada geceleri cinlerin dünyasını görüyorum. Herhangi bir korku olmadı bende. Onları kendi etrafımda gördüm, dünyalarını gördüm. Gündüzleri ise gözlerimi kapatınca yine zikir esnasında kendi zihnimi ve bir deryanın içinde yüzen varlıkları, kanatlı melekleri ve bebekleri ve çocukları görüyorum. Bunlar sanki anne karnında gibi suyun içindeler ve benim yanıma gelip gözlerime bakıp gülümsüyorlar. Uzun yıllardan beri zikir çalışmalarım var. Herhangi bir tarikata ya da cemaate bağlı değilim ama bir İnsan-ı Kâmil mürşide ihtiyacım olduğu kanaati var içimde. Bana yol gösterecek, bana rehberlik edecek bir mürşidi kâmil.Yardıma çok ihtiyacım var fakat nasıl olabilir? Onu nasıl bulabilirim? Ne yapmam lazım? Bana yardım edebilir misiniz? Beni bu konuda aydınlatırsanız çok sevinirim. Sizi seviyorum ve desteğinizi bekliyorum, saygılarımla...

Cevap: Doğrusunu isterseniz siz manen hayli mesafe almışsınız. Hatta bugün şeyh diye geçinen birçok insandan daha önemli keşiflere ermişsiniz. Mürşid-i kâmil de size yön gösterebilir ama onu nasıl bulacağınızı bilemem. Bunun yöntemi, birkaç gece Allah'a yalvarıp yatmak, kâmil bir mürşidin kim olduğunu ve nasibinizin kimde olduğunu size göstermesini gönülden dilemektir. İnşaallah yüce Rabbim size bir yol ve kâmil bir mürşid gösterir. Başarı dileklerimle.

 


 

EBU KUBEYS SAHABE Mİ?

Hocam bir sorum olacak Kovacılarda Sahabe efendilerimizden Şehid Ebu Kubeys R.A. Hazretleri medfun Mekke-i Mükerremede Ebu Kubeys dağı bulunmakta sahabe efendimiz ismini bu dağdan mı almıştır?

Cevap: Kardeşim ben ne o dağı ne de o türbeyi bilirim. Ebu Kubeys Dağı binlerce yıldan beri var idi. Ancak bu dağ Arap harflerinden sin ile yazılır. Oysa yazdığınız şahıs ismi sad iledir. Yani Dağın ismiyle örtüşmez. Ayrıca Ebu Kubeys şahsın ismi değil künyesidir. Sahabilerin özgeçmişlerini yazan kaynaklarda Kubeysa ismiyle anılan bazı kişiler var ama bunların sahabi olup olmadıkları kuşkuludur. Yazdığınız zatın asıl adının ne olduğunu bilmiyorum. Ebu Kubeys künyesini taşıyan bir sahabiye de rastlamadım.