SİGARAYI BIRAKMAK İÇİN DUA TALEBİ *** HOCAM SİZ HANGİ KAYNAKTAN KONUŞUYORSUNUZ
Çarşamba, 03 Eylül 2014 00:00

SİGARAYI BIRAKMAK İÇİN DUA TALEBİ

Selâm sevgili Hocam, sevgiyle ellerinizden öperim. Allah sizden razı olsun.

Hocam 103 yaşındaki anneannem, hayatında ilk kez hastanede yattı ve doktorlar eve götürmelerini istemişler standart şeyleri yaptıktan sonra. Kendisi her hasta olduğunda ölümünü bekliyordu ama hastaneye götürülmeden birkaç gün evde hasta yatarken dayıma "Oğlum yine ölmeyeceğim herhalde beni doktora bari götürün " demiş. Bir de hocam geçenlerde oğlumun annesi Esin ile konuştum. Kendisi oturdukları yerden çıkacağını, yeni bir eve taşınacağını orada sigara içmek istemediğini söyledi, ben de ona bak benim bir hocam var, kendisinden senin için dua etmesini isteyebilirim ama senin de gayret etmen lazım gayret eder miydin dedim, o da "konuş inan ki çok istiyorum bırakmayı" dedi. Ben de emanet üzerimde kalmasın diye bunu size yazmak istedim hocam.

Allah’a bize sizi tanıma fırsatı verdiği için hep hamd ediyorum hocam....

Sevgiyle ellerinizden öperim. Selâm ve hürmetlerimle....

Cevap: ... selâmün aleykum. Anneannene Allah şifa versin. Esin hanıma gelince sigara, "bırakmayı çok istiyorum" demekle bırakılmaz. Bırakmaya karar veren insan, elindeki paketi hışımla çöp sepetine atar ve bir daha içmez. Bu kadar basit. Her şey insanın kendi beyninde, gönlünde biter. Yüce Allah, "karar verince Allah'a tevekkül et!" buyurur. Esin de karar versin ve derhal paketi çöpe atsın. Öylece o beladan kurtulur. Allah insana irade vermiş. İrade sahibi akıllı insan bir dumanın tutsağı olmaz. Allah kendisine o beladan kurtulmayı nasibetsin. Ona Almanya'da iki arkadaşımızı örnek göster. Bunlar çok küçük yaştan beri sigara tiryakisi idiler. Ben onlara "bırak!" deyince bıraktılar ve bir daha içmediler. İnşaallah Esin de öyle yapar. Kendisine selâmımı söyle.

Allah yardımcınız olsun. Selâm ve sevgilerle.


 

HOCAM SİZ HANGİ KAYNAKTAN KONUŞUYORSUNUZ

Hocam iyi günler bir sorum olacak, şimdi ilk halife kimi bıraktı Peygamber Efendimiz? Ebubekir’i mi? Ömer 6. Sıradan mı seçiyor Aliyi halife olarak? Ayşe çok mu iyi bir insandı da Ali’ye savaş açtırdı? Daha peygamberimizin naaşı ortada iken cevaplarsanız sevinirim..

Cevap: Bu mesele senin boyutunu aşar oğlum. Sen kimsin de Ayşe'ye dil uzatıyorsun? 1400 yıl önce geçmiş olan olayların içyüzünü biliyor musun? Bilgin nedir, tarihi araştırman nedir? Kaynak kitapları okuyacak bilimsel gücün var mı, Arapça kaynaklara ulaşabilir misin? Hayır, sadece oturduğun yerde ahkâm kesiyorsun. İstediğini söyle, nasıl olsa karanlığa taş atıyorsun. Gelmiş geçmiş olayları eşiştirmenin yararı nedir ki böyle şeylerle insanların arasına karışıklık, kin ve nefret sokmaya çalışıyorsunuz? Çünkü bu tür olaylarla uğraşmak, sonunda Müslümanların birliğine zarar veriyor. Ayrıca hiçbir getirisi yok, ama götürüsü çok.