ALEVİ KÖKENLİ AİLEDEN BİR GENCİN SORULARI (2) *** BAŞÖRTÜSÜ İLE İLGİLİ YAZIMA YAPILAN YORUM ÜZERİNE
Salı, 12 Ağustos 2014 00:00

ALEVİ KÖKENLİ AİLEDEN BİR GENCİN SORULARI (2)

Cevaplar: 1) Dinden çıkan biri, tekrar içinden inanıp dinin emrettiği görevleri yapmaya başlarsa dine dönmüş olur. Bunun şahidi, başka koşulu falan yoktur. Şahid Allah’tır

C. 2) Rüyanız güzel, gördüğünüz gözleri ışık saçan güzel kişi, bir melek olabilir. Size görünerek içinize dine yönelme duygusu atmıştır.

C. 3) Annenizi sık rüyada görmeniz, onun ruhunun sizin yanınıza geldiğini, sizi sevdiğini ve sizinle ilgilendiğini gösterir. Kişinin rüyaları genelde kendi yaşamı ve iç durumuyla ilgilidir. Rüyaların kimi gelecekteki olaylara işaret eder. Bunların kimi aynen çıkar, kimi de yoruma ihtiyaç gösterir. Ama rüyaların büyük kısmı da insanın daha önce veya günlük yaşadığı olayların ruhta (bilinçaltında) bıraktığı izlenimlerdir. Onlar şekillere bürünerek rüyada karşısına çıkar. Rüyalar, içe atılan tasaların, üzüntülerin dışa atılmasıdır. İnsan rüya ile bu tasaları dışarıya atmış olur. Yani rüyaların, bir kısmı biriken tasaların dışarıya atılma supabıdır.  

C. 4) Rüyada Hz. Peygamber’i gerçek şekliyle gören doğru görmüştür. Gördüğü Hz. Muhammed’in kendisidir. Çünkü şeytan onun gerçek şekline giremez. Rüyanız, sizin Hz. Peygamber’e bağlılığınızı ve Hz. Peygamber’in de sizi sevdiğini gösterir. Mübarek olsun.

C. 5) Namazda et-Tehiyyatu çok güzel bir duadır. Peygamberimiz bunu okumuştur. Onun kıldığı gibi namaz kılmamız tavsiye edilmiştir. Salli barikler Hz. Peygamber’e dua etmektir. Bunun ne zararı var? Ama bunlar yerine kişi istediği biçimde Türkçe olarak da dua edebilir.


 

BAŞÖRTÜSÜ İLE İLGİLİ YAZIMA YAPILAN YORUM ÜZERİNE

Sorun Varlığı Değil.. Baş Örtüsü Var!Sorun;Nasıl Örtünüleceğine Dair..? Khimar dediğiniz türbanmıdır, çarşafmıdır, burka mıdır? Forma nedir?

Cevap: Kur’ân’da emredilen başta ziynet sayılan saçları kapatmaktır. Bunu kapatma malzemesi önemli değildir. Saçlar ne ile kapanırsa öyle kapatılır. Bu kapatma biçimleri zamana göre değişiklik göstermiştir. Osmanlı'da çarşaf, Cumhuriyet döneminde eşarf, şimdilerde türban denilen şey. Aslında türban başörtüsü demek değildir. Fransızcadan alınmış bir sözcük. Kadınların başgiysisi, bir çeşit kadın beresi. Bunun sarkan bir ucu yok. Ama şimdi kızların örttüğü önden ve arkadan sarkan örtüdür. Bu türban değildir ama türban sözü moda oldu. İsteyen istediği gibi anlasın. Önemli olan başörtüsünün varolduğudur. Kimse Kur'ân'ın buyruğunu değiştiremez.