İNANÇSIZ KADINLA DİNİ NİKÂH SÜRER Mİ? *** EBCED CİFR VE REML OLAYI İSLAM’DA VAR MI?
Cuma, 08 Ağustos 2014 00:00

İNANÇSIZ KADINLA DİNİ NİKÂH SÜRER Mİ?

Hocam 13 yıllık evlilikten sonra karım Agnostik olduğunu, yani Allah'ın varlığı ile yokluğunun bilinemez olduğunu, Allah'ın varlığına dair bir delilin bulunmadığını, artık Müslüman olmadığını, herhangi bir dinin mensubu olmadığını, Kur'an'a inanmadığını söylüyor. Bu durum düşük bir ihtimal ama geçici de olabilir. Bizim nikâhımız düşmüş müdür, ne yapmalıyım?

Cevap: Dinimiz açısından o kadın inançsızdır, yani dini terimiyle kâfirdir. Mü'min ile kâfir arasında nikâh bağı kalmaz. Mümtehine Suresinde şöyle buyurulmaktadır: Allah’a ortak koşan kadınlarla, on­lar inanıncaya kadar, ev­lenmeyin. (Allah’a or­tak koşan hür kadın), hoşunuza gitse dahi, ina­nan bir cariye, ortak koşan (hür) kadından iyidir. Ortak koşan erkekler de inanıncaya kadar, onları (kadınlarınızla) evlendirmeyin. (Allah’a ortak koşan hür erkek) hoşunuza gitse dahi, inanan bir köle, ortak koşan (hür) adamdan iyidir. (Zira) onlar (cehennem) ateş(in)e çağırıyorlar. Allah ise izniyle cennete ve mağfirete çağırıyor. İnsanlara âyetle­rini açıklıyor ki öğüt alsınlar.” (Bakara Suresi: 221)

“….. Kâfir kadınların ismetlerini (nikâh bağlarını) tutmayın (onları salıverin …. Allah bilendir, hüküm ve hikmet sâ­hibidir.” (Mümtehine: 10)

Kur’ân’ın hükmü budur. Ama siz resmen evlisiniz. Karar size aittir.

Bu okurumun cevabi sorusu:

Yani yaptığımız zina mı sayılır hocam? Ya da soruyu şöyle sorayım hocam, o kadınla evli gibi aynı evde yaşamaktan dolayı günahkâr mı olurum ben?

Cevap: O benim sorunum değil. Kur'ân Mümtehine Suresinde ve Bakara Suresi 221. âyette müşrik kadınlarla evlenmeyi yasaklamaktadır. Ama siz evlisiniz. Kadın inanmamakta direnirse arada nikâh bağı kalmaz. Karar size aittir.


 

EBCED CİFR VE REML OLAYI İSLAM’DA VAR MI?

Selâmünaleyküm Sayın Hocam; İslamda Ebcet, Cifr ve Reml meşru mudur? Rasulullahın Ebcet, Cifr ve Reml ile ilgili uygulaması var mıdır? Sahabenin Ebcet, Cifr ve Reml ile ilgili uygulaması var mıdır?

Teşekkür Ederim. Allah Sizlerden Razı Olsun.

Cevap: İslam’da böyle şeyler yoktur. Var olmayan bir şeyin meşruiyeti de söz konusu olamaz.