CİNLER GÖRÜLEBİLİR Mİ? (4)
Cuma, 25 Temmuz 2014 00:00

CİNLER GÖRÜLEBİLİR Mİ? (4)

(...dünden devam)

Cinler de ölümlüdür:

Buhârî ve Müslim’in rivâyet ettikleri: “(Allahım) Sen ölmeyen dirisin, cinler ve insanlar ise ölürler.” (Buhârî, Tevhîd: 7; Müslim, Zikir: 67) hadisi, cinlerin de ölümlü olduğunu gösterir.

Öldükten sonra cinlerin de hesap verecekleri, yaptıklarının ceza ve mükâfatını görecekleri âyetlerle sabittir: “31- Ey iki sekal, sizin için de boş vaktimiz olacak (sizin de hesabınızı göreceğiz). 32- Şimdi Rabbinizin hangi ni‘metlerini yalanlıyorsunuz? 33- Ey cinler ve insanlar topluluğu, göklerin ve yerin bucaklarından geçip gitmeğe gücünüz yeterse geçin gidin. Ancak kudretle geçebilirsiniz. 34- Şimdi Rabbinizin hangi ni‘metlerini yalanlıyorsunuz? 35- İkinizin de üzerine, ateşten yalın alev ve kıpkızıl bir duman (yahut erimiş bakır) gönderilir, başaramazsınız. 36- Şimdi Rabbinizin hangi ni‘metlerini yalanlıyorsunuz? 37- Gök yarılıp da erimiş yağ gibi kıpkırmızı bir gül olduğu zaman... 38- Şimdi Rabbinizin hangi ni‘metlerini yalanlıyorsunuz? 39- O gün ne insana, ne de cin’e günahından sorulur. 40- Şimdi Rabbinizin hangi ni‘metlerini yalanlıyorsunuz?41-Suçlular,sîmâlarındantanınır,alınlar(ın)dan ve ayaklar(ın)dan tutulurlar. 42- Şimdi Rabbinizin hangi ni‘metlerini yalanlıyorsunuz? 43- 'İşte bu, suçluların yalanladığı cehennemdir!' 44- Onunla kaynar su arasında dolaşırlar. 45- Şimdi Rabbinizin hangi ni‘metlerini yalanlıyorsunuz? 46- Rabbinin Divanında dur(up hesap ver)mekten korkan kimseye iki cennet var. 47- Şimdi Rabbinizin hangi nimetlerini yalanlıyorsunuz?” (Rahman: 89/31-47) âyetleri suçlu cinlerin ve insanların cehennemle cezalandırılacaklarını; Allah’tan korkup kötü işlerden uzak duranların da cennetle ödüllendirileceklerini belirtmektedir.

Cinler de dünyâda yaptıkları işlere göre âhirette cennete veya cehenneme gireceklerdir:

Andolsun, cehennem için de birçok cin ve insan yarattık ki kalbleri var, fakat onlarla anlamazlar; gözleri var, fakat onlarla görmezler; kulakları var, fakat onlarla işitmezler. İşte onlar hayvanlar gibidirler, hattâ daha da sapık. Ve işte onlar gafillerdir.” (A'râf: 39/179),

“Ey kavmimiz, dediler, Allah'ın da'vetçilerine uyun, O'na inanın ki Allah günahlarınızdan bir kısmını bağışlasın ve sizi acı bir azaptan korusun.” (Ahkaf: 66/31)

****