SÜNNETLERİ CAMİDE KILMAK SAKINCALI MI? *** KÂFİRLERİN BİLE GÜLÜNÇ BULACAĞI YALAN İDDİA
Çarşamba, 09 Temmuz 2014 00:00

SÜNNETLERİ CAMİDE KILMAK SAKINCALI MI?

Çok değerli hocam,.ne mutlu bize sizin gibi, bilim adamı bizleri engin bilgisiyle aydınlatıyor. Müsaadenizle 2 sorum olacak

1-Camilerde sünnet namazı kılmamızın ne gibi bir sakıncası olabilir?

2-Kur’an'da, Allah, dileyene mi yoksa dilediğine mi diye hitap ediyor?

İlginize sonsuz teşekkürlerimizle, selâmlar, saygılar...

Cevap: 1) Camide sünnet namazı kılmanın sakıncası yok sadece Peygamberimizin uygulamasına aykırıdır. Peygamberimiz, nafilelerini evinde kılmış ve bizlere de nafile namazlarımızı evlerimizde kılmamızı tavsiye etmiştir. Sürekli camide sünnet (yani nafile) kılmak, nafilenin farz gibi algılanmasına yol açar. Bu da dinin sadeliğine zarar verir, dini güçleştirir. Bu bakımdan farzı cemaatle kılan kişi, imkânı varsa sünneti evinde veya iş yerinde kılsa daha iyi olur. Çünkü bu da Peygamber'in sünnetidir.

2) Kur'ân'da yerine göre Allah dilediğine hidayet eder, yol gösterir ifadesi vardır. Yerine göre de Allah'ın, dileyene hidayet ettiği belirtilir. Bu husus sözgeliminden (bağlamdan) anlaşılır.


 

KÂFİRLERİN BİLE GÜLÜNÇ BULACAĞI YALAN İDDİA

Merhaba Süleyman Hocam

Sormak istediğim bir soru var, umarım cevaplarsınız

Turan Dursun’un bütün kitaplarını okudum ve açıkçası bir şey kafamı çok karıştırdı, diğerleri içinse zaten bazılarını çok saçma buldum; bazılarını da kitabınızı okudum ve öğrendim. Ama şu Hz. Muhammed’in Kur'ân’ı yazarken kölelerinden. veya başka. insanlardan yardım aldığı ile ilgili bölüm çok kafamı karıştırdı. Meselâ adını unuttum, birsinin “Hz. Muhammed her şeyi benden öğrendi ve vahiyleri yazdı” gibisinden bir şey vardı, bunun mantıklı açıklaması var mıdır acaba? ..

Cevap: Bu iddia gâvurların bile güleceği tutarsız bir iddiadır. Eğer o kölede öyle bir marifet olsaydı, kendisi peygambere öğreteceğine peygamberliğini ilan ederdi. Ayrıca Mekke döneminde Hz. Peygamber'in kölesi de yoktu. Siz "Gerçek Din Bu" adlı iki ciltlik kitabımı okursanız bu adamın nasıl bir saptırıcı, küfürle şartlanmış, bağnaz bir din düşmanı olduğunu anlarsınız.