MÜSLÜMANLIĞI SEÇMİŞ BİR KİŞİ İLE EVLENMEK *** HACCA GİDEN PADİŞAH VAR MI?
Cumartesi, 05 Temmuz 2014 00:00

GAYRİMÜSLİM BİR ERKEK MÜSLÜMANLIĞI SEÇTİĞİ ZAMAN BU KİŞİ İLE EVLENMEKTE SAKINCA VAR MIDIR?

Merhaba Hocam, ben inançlı bir insan olarak ibadetlerimi yerine getiriyorum. Sizden bir hayat meselesi olan bir konuyu sormak istiyorum. Hocam Hıristiyan ve Katolik olan bir erkeğin Müslüman olması ve bu kişinin Müslümanlığı seçtiği zaman dini açıdan evlenmekte bir sakınca olup olmadığını sormak istiyorum. İnternette araştırdım fakat net bir cevap bulamadım. Genelde Hıristiyan bir bir kadının bir Müslüman’la evlenmesi ya da Müslüman kadının bir Hıristiyan’la evlenmesi konusunda görüşler var. Sizden ricam lütfen bu konuda beni acele bilgilendirir misiniz?

İlginize şimdiden teşekkür ederim. Allaha emanet olun.

Cevap: Bu soruya hayret etmemek mümkün değil. Adam Müslüman olmuş, niçin bir Müslüman kadın ile evlenemesin? Buna hiçbir din uzmanının itirazı olamaz. Kur'ân Maide beşinci âyette Kitap ehli olan kadınlarla evlenmeyi serbest bırakmış, ama Müslüman bir kız veya kadının, Kitap ehli erkekle evlenip evlenmeyeceği konusunda bir şey söylememiştir. Kur'ân yasaklamadığına göre Müslüman bir kadın, İslâm’a saygılı bir kitap ehli erkekle de evlenebilir.

Ama Kitap ehli yani Yahudi veya Hıristiyan erkek Müslüman olursa artık ona Kitap ehli veya Hıristiyan denmez. O Müslüman'dır. Nasıl Müslüman, Müslüman kızlarla evlenebilirse Hıristiyan iken Müslüman olan erkek de bütün bilginlerin oybirliğiyle Müslüman kızlarla veya kadınlarla evlenebilir. Bunu herkes böyle söyler. Buna itiraz eden var mı ki böyle bir soru yöneltilmiş?


 

HACCA GİDEN PADİŞAH VAR MI?

Sayın Süleyman hocam padişahlarımızdan hacca giden olmuş mu?

Cevap: Benim bildiğime göre padişahlar hacca gitmediler.