DİN GÖREVLİSİNİN YALANLARI *** ÖLÜLERE KUR’ÂN OKUMANIN HÜKMÜ NEDİR?
Cumartesi, 28 Haziran 2014 00:00

ALMANYA'YA GÖREVLENDİRİLEN DİN GÖREVLİSİNİN AÇIKÇA YALANLARI

Sayın hocam merhaba önce sağlık sıhhat afiyetler dilerim inşallah iyisinizdir, Almanya Nürnberg şehrine yeni hocalar geldi, maşallah kendilerini iyi yetiştirmişe benziyorlar eğer bir kez dinleseniz hemen camiden gidersiniz, yazık şu insanlarımıza bu ezberci hocaların yüzünden de aynı cahil insanlar sanki irsiymiş gibi devam edip gidiyor, 2000 senedir bir İslamiyet’i öğrenemedik gitti, ne kadar da dert problem varmış, bu kadar zor mu yani, anlata anlata bitmiyor, çünkü yalanlar dolu, uydurmalar dolu olduğu için, bu İslâm dünyası da çeker dururlar birbirlerini Allahu ekber diyerek öldürmeye devam ederler, sayın hocam sizi rahatsız ettim özür dilerim saygılar hürmetler efendim.

Not bu hocamız camide kurbanı anlatırken ilk insanlardan kurbanı anlattı, Havva annemiz her doğumda 4'er çocuk doğurmuş, ve kardeşlerle evlenmişler, siz bu konuda bana yazmıştınız yazmaya gerek yok sadece dertleştim, baktım da öyle saçma sözler söylüyor ki hayret, üstelik çok genç bir hoca, yaşlanana kadar herhalde bir ton yalan ezberler, saygılar.

Cevap: Onlar o yalanlarla beslenmişler. Ayrıca o yalanların müşterisi de çok. Eh malın müşterisi varsa piyasaya fazlaca sürülür. Hoca için önemli olan da reyting yapıp beğenilmek ve çıkar sağlamaktır. İşte Diyanetimiz böyle insanları gönderiyor. Zaten zirvedekilerin de – Başkan hariç– anlayışı o düzeyden fazla farklı değildir. Ben de geçen bayramda Yüksek bir din mevkiini işgal etmiş adamı dinledim. Epey hayâlâtı vardı. Helâl olsun! Selâmlar.


 

ÖLÜLERE KUR’ÂN OKUMANIN HÜKMÜ NEDİR?

Selamünaleyküm Hocam mezarlarda, taziye yerlerinde ölüye Fatiha okuyoruz Peygamberimiz yapmamış, yanlış bir şeyler mi var yoksa doğru olan mı bu? İlâhiyat örgencisiyim âyet ve hadisle cevaplarsanız memnun olurum Allah sizden razı olsun hocam...

Cevap: Değerli genç, bir eylemin dini bir eylem olması için ya Kur'ân veya Hadiste yerinin, delilinin olması gerekir. Hz. Peygamber'in ölen kişilere dua ettiği hakkında sağlam hadisler vardır ama ölmüşlere Kur’ân okuduğu hakkında hiçbir sağlam hadis yoktur. Çünkü Kur’ân dirilere yol göstermek için inmiş İlahî yasalar manzumesidir. Onu ölmüşlere okumak, kanun kitabını ölülere okumak gibidir. Kanunlar ölüler için değil, diriler için yazılmıştır. Ölüler kanunları uygulayamazlar. Kur'ân'ı ölülere okumak, onu mezarlık kitabı düzeyine indirmeğe yol açar.

Bu konuda Yeni İslâm İlmihalinde yazdıklarımızı okumanızda yarar vardır. Şöyle:

Sonradan Allah Elçisi’nin zevcesi olmak şerefine eren Ümmü Seleme, kocasının ölümü üzerine, vaktiyle Allah Elçisi’nden duymuş olduğu: “Bir ölüm halinde ‘İnnâ lillâh ve innâ ileyhi râci‘ûn(Biz Allah içiniz ve biz, O'na döneceğiz); Allahım, bu başıma gelen felâkete karşılık beni ödüllendir; bana bundan daha hayırlısını ver’ diyen kulu Allah, ödüllendirir ve ona, kaybettiğinden daha hayırlısını verir” sözü anımsamış; “Ebû Seleme’den daha hayırlı kim olabilir ki?” diye bir süre tereddüd ettikten sonra Allah Elçisi’nden öğrendiği du‘âyı okumuş. Allah, kendisine, Allah Elçisi’nin zevcesi olmak şerefini ihsan buyurmuş